Magie in de Rocky Mountains

Banff National Park is het oudste en misschien wel het mooiste park van Canada. Het ligt in Alberta, midden in de Rocky Mountains. Je kent het vast wel van de prachtige foto’s met blauwgekleurde meren, immense bergen en spannende gletsjers. De overweldigende natuur maakt dat het park erg in trek is bij toeristen en vele dagjesmensen uit de Verenigde Staten. In de zomer ben je helaas niet alleen. Hoewel, op nog geen tien minuten rijden van Banff ligt een prachtig meer (zie foto) waar het wel rustig is. Het ligt langs de Dave Thompson Highway tussen Nordegg en Saskatchewan River Crossing aan de voet van de Rocky Mountains.

Ondanks dat het een kunstmatig meer is, heeft het de blauwe kleur die je ook bij de andere meren in de Canadian Rockies ziet. Dit komt door de afzet van mineralen in het ijskoude water dat vanaf de gletsjers naar beneden stroomt. Het David Thompson Resort & Campground ligt aan de rand van het meer. Sta vroeg op. Niets zo mooi als de zon te zien opkomen pal boven het meer.
Columbus reisreporter Canada

… Maar er is nog meer te doen in Canada!

Lake Louise

Lake Louise, Canada

De bekendste bezienswaardigheid van Banff is Lake Louise. Het is ook het meest gefotografeerde meer van Canada, dankzij zijn prachtige ligging, strakblauwe lucht en smaragdgroen water. De beste kans om dit magische geheel te zien heb je tussen eind juni en eind augustus. Lake Louise is ook een skigebied met brede pistes en echte champagne poedersneeuw!

De toegangspoort tot Banff

Stampede met cowboys in Canada

Calgary is de toegangspoort tot Banff. De stad is vooral bekend om de Stampede. Het grootste wildwestevenement ter wereld waar de beroemdste cowboys naartoe komen om hun rodeovaardigheden te tonen. Het festival wordt begin juli gehouden en duurt tien dagen. Ook de rest van het jaar kun je hier naar een rodeo gaan kijken. Vergeet je cowboyhoed niet!

Indian Summer

Indian Summer in Canada

Ga je in de herfst naar Canada? Als je geluk hebt ben je precies op tijd om de Indian Summer mee te maken. Die duurt ongeveer zes weken en laat de mooiste herfstkleuren zien. Van geel en oranje tot dieprood en dat ook nog eens in overvloed. Prachtig!

Reisreporter ChristaThieme

Reisjournalisten of -bloggers

ChristaThieme is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter handige tips en mooie foto’s van haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tips over het prachtige en natuurrijke Canada!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.