fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De route-du-neige

Dit ben ik, een Nissan Sunny, een prachtig staaltje techniek uit het land van de reizende zon. Ik bied mijn diensten aan bij een autoverhuurbedrijf. Vreemde paradijsvogels met rijbewijs, onverwachte situaties en de prachtigste plekjes, ik laat er in deze blogs mijn lichten over schijnen.

Tijdens de rit van Spanje naar mijn nieuwe bestemmingen doen we verschillende landen aan. Het is ook wel eens fijn om gereden te worden, kan ik zelf eens goed rondkijken. Ik heb alleen nog geen idee wat mijn eindbestemming zal worden.

Spanje

Vanuit Malaga koersen wij naar het noorden. Het eerste stukje van de reis gaat via het mooie warme binnenland van Spanje. Wist u dat de enige woestijn van Europa in Spanje ligt, te weten de Tabernas woestijn. Het regent hier gemiddeld 4 dagen in het jaar en heeft een ongekend aantal zonuren (3000) voor Europese begrippen.

Spanje Tabernas woestijn

Wij komen hier toevallig langs op weg naar Almeria waar ook nog enkele auto´s moeten worden opgehaald. Nadat in Almeria de auto´s op de vrachtwagen zijn gezet, rijden wij richting Valencia. Het mooie aan deze rit is dat het grootste gedeelte langs de kust is. Het uitzicht blijft daardoor altijd spectaculair.

Voor de lunch hebben de heren chauffeurs besloten om hier in Valencia Paella te eten. Het is per slot van rekening de geboorte plaats van dit gerecht.

Frankrijk

Na het eten een koffie en dan op naar Frankrijk. We rijden langs Barcelona en bij het overgaan van de grens met Frankrijk zien we links in de verte de Pyreneeën liggen.

Wij gaan echter verder langs de kust richting Marseille. Deze multiculturele smeltkroes is al sinds 600 voor Christus een belangrijk punt voor de handel. Gesticht door de Grieken om de handel met de Kelten te bevorderen. Helaas kunnen wij hier niet stoppen.

Frankrijk Marseille Vieux-Port

 We rijden verder langs Monaco. Het dwergstaatje telt 30.500 inwoners. We zijn er zo voorbij omdat de afmeting slechts 2,02 km2 telt. Daarmee is het de dichtstbevolkte onafhankelijke staat ter wereld. We laten Frankrijk achter ons en rijden Italië binnen, in no time zien we Genua op de borden.

Italië

Goh, wat zou het geweldig zijn om gestationeerd te worden in Genua, ooit een eigen republiek. Maar met een gangetje van 100km per uur zoeven we langs de oude wijken. De mode stad Milaan dan als standplaats? Ik ben een uitstekende auto om te winkelen of de stad te bezichtigen.

Dom van Milaan Italië

Helaas ook hier rijden wij langs en na enkele uren gaan wij weer de grens over, een koude rilling loopt over mijn rug… het zal toch niet?!??

Zwitserland – Eind bestemming

Bij de prachtige meren van Lugano gaan we de grens over naar Zwitserland en rijden richting Zürich. Ik krijg zo een voorgevoel dat ik terecht ga komen in de wondere wereld van de wintersport. Zou dat iets voor mij zijn?

Zürich, Zwitserland wordt inderdaad mijn nieuwe thuis. Ik ga eerst naar de garage voor een volledige onderhoudsbeurt. Ik krijg nieuwe winterbanden, nieuwe nummerplaat, antivries, sneeuwkettingen en een vignet voor het wegennetwerk.

Als ik 1 dag later klaar sta in de parkeergarage, komt een jong stel aan lopen. ´Kijk daar staat ie roept de dame…´

Snel ploffen de tassen achterin en wordt ´Graubunden´ in de navigatie gezet…we rijden het terrein af. Een nieuw avontuur gaat beginnen.

Tijdens het rijden denk ik nog even terug aan mijn route naar Zwitserland toe.
Die hoop ik ooit nog eens op een rustiger tempo te doen, de route-du-neige noem ik m 😉

Route du Neige

Voor nu richt ik mijn neus op de opdoemende bergen, ik heb er geloof ik heel veel zin in.

Wat is jouw mooiste route ooit gereden? Mail mij op n.sunny@sunnycars.nl

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Leonoor

7 maart 2016 | 4:15 pm | Reageer op Leonoor

Hahaha prachtig dit, heb me echt vermaakt met een blog te lezen door de ogen van een auto. Vet creatief en leuk dit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Joop

18 januari 2015 | 4:24 pm | Reageer op Joop

Ik ben een Chevrolet Aveo LS en rijd rond op Aruba.
Mijn huurder is (en was) een vaste (tevreden) klant bij Sunnycars. Voor Aruba bestelde hij een Hyundai Getz 4 drs of gelijkwaardig. Bij aankomst kreeg mijn huurder mijn broer. ik heb slechts 75000 op de teller staan, mijn broer dus ook chevrolet Aveo al 800000. Mijn broer leed aan slijtage, rammelde echt als een bejaard exemplaar, Als je remt, piept het oorverdovend. Mijn huurder maakte bezwaar via Sunnycars en er zou een andere auto komen. Dat werd ik. Ook een oud barrel. Net als mijn broer heb ik heel veel beschadigingen gespaard. dat zie je vooral op de huurovereenkomst. Tig aantekeningen. Aan de binnenkant zie je dat ook direct bij het instappen. matten die niet passen, een gat in de vloerbedekking. Het is hier in de avond stikdonker en wat nouzo leuk is, ik ben een automaat en je kan alleen in het donker de stand van mijn pook zien als je een klap op het intrumentarium geeft. Mijn binnenverlichting is al met vervroegd pensioen. Als je mijn kofferbak open doet, zie je direct al mooie rafels aan de rubbers hangen. heel ludiek. Voordeelis wel dat er geen stickers van een verhuurbedrijf op de auto geplakt zitten, want anders zou iedereen kunnen zien wat voor een aanfluiting ik ben. Sunnycars, dit is geen rent with a smile, ook geen Caribische.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Nissan Sunny

20 januari 2015 | 9:09 am | Reageer op Nissan Sunny

Beste Joop,

Hartelijk dank voor je berichtje.
Die Chevrolet Aveo zoals wordt beschreven lijkt mij inderdaad niet als een zonnetje te rijden. Maar ja, het is ook geen Nissan, Joop!
Ik heb even mijn contactpersoon bij Sunny Cars gesproken en men nodigt je uit om deze ervaring ook te delen met de customer care afdeling (customercare@sunnycars.nl), als je dit niet al gedaan hebt. Zij zullen dan het voorval onderzoeken bij de lokale verhuurder en hierop passend reageren.
Maar als (voormalig) tevreden klant van Sunny Cars zullen de eerdere ervaringen goed zijn geweest. Hopelijk kunnen ze bij een eventuele volgende keer bewijzen dat het een uitzondering is geweest.

Groeten van N. Sunny

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou