In deze vijf landen stappen Nederlanders het liefst níet in een huurauto

2 August 2017 2 461

Auteur

Suzanne Al

Marketing Manager

Een zonvakantie staat niet per se gelijk aan luieren op het strand. Heel veel vakantiegangers kiezen ervoor om een auto te huren en daarmee de omgeving te verkennen. En daar worden wij Nederlanders blij van, zo is gebleken uit ons onderzoek naar autohuur in het buitenland.

De meest populaire autohuurbestemmingen zijn en blijven Spanje, Griekenland, de Verenigde Staten, Italië en Portugal. Maar we rijden niet overal even relaxed rond. Sterker nog, er zijn aardig wat landen waar Nederlanders écht niet durven te rijden tijdens hun vakantie, zo blijkt uit ons trendrapport. Met de huurauto door Thailand is bijvoorbeeld een duidelijke no-go voor 20%. En dat snappen we wel na het zien van deze beelden ;-).

Naast Thailand werden de volgende landen ook veel genoemd als bestemmingen waar Nederlanders liever niet rijden:

  • Turkije (15,0%)
  • Zuid-Afrika (11,7%)
  • Verenigd Koninkrijk (9,0%)
  • Curacao (2,6%)

Het lijkt erop dat mensen het spannend vinden om links te rijden. En dat begrijpen we best, want het is toch even schakelen. En daarover gesproken: schakelen is best lastig als je het ineens met je andere hand moet doen. Daarom raden wij altijd een automaat aan als je naar een linksrijdend land gaat. Met deze tips is links rijden al een stuk gemakkelijker.

Opvallend is trouwens dat er ook vakantiegangers zijn die helemaal nergens durven te rijden. Ja echt! Durf jij het avontuur wel aan en wil je een land ontdekken met een huurauto? Met een huurauto van Sunny Cars zijn alle risico’s gedekt. Reden genoeg om het tóch eens te proberen!

Spanje auto huren

Rij onbezorgd rond in een Sunny Car

Met een huurauto haal je meer uit je vakantie. Bij Sunny Cars ben je standaard optimaal verzekerd en kun je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Dat rijdt een stuk lekkerder. Ontdek alle All-in voordelen!

Zoek huurauto >

2 Reacties (

Ron

2 August 2017 at 21:34 Reply

Zeker nog nooit in Marokko gereden
Is ook een regerechte zelfmoord poging

masja

3 August 2017 at 07:05 Reply

In Marokko reden we enorm veel, geen probleem!

Leave a Reply

* Nodig om je reactie kunnen plaatsen.