fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Dineren in een grot? 3 tips voor een fantastische tijd in Italië

Al ga je er een week lang alleen maar op een terrasje zitten, dan nog vermaak je je uitstekend: Italië. Maar het land biedt zo veel meer: schitterende natuur, indrukwekkende cultuur, een lekker klimaat en fantastisch eten. Als je het mij vraagt, is Italië altijd een goed idee. Met onderstaande tips wordt je verblijf in ‘de laars’ gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Umbrië: middeleeuwse dorpjes in het groen

Net iets minder drukbezocht dan Toscane, maar zeker niet minder de moeite waard is Umbrië. Niet voor niets wordt deze streek ook wel ‘het groene hart’ van Italië genoemd. De natuur is er adembenemend en in de middeleeuwse dorpjes is het heerlijk rondwandelen.

Eén van die dorpjes is Montone. Met een ligging in de bergen ben je verzekerd van een prachtig uitzicht. Natuurlijk mag een bezoekje aan hoofdstad Perugia ook niet ontbreken. Daar geniet je van lekker eten, bergen gezelligheid en vriendelijke mensen. Ontspanning gegarandeerd!

Wil je uitgebreider over Umbrië lezen? Hier vertelt reisadviseur Phaedra Korthals Altes precies waarom ze zo gek is op deze streek.

Umbrie Italie vakantie

De Maremma: magische flora en fauna

De Marremma is een heel bijzonder gebied. Lange tijd was het onherbergzaam doordat het grotendeels uit meren, lagunes en moerassen bestond. Na drooglegging kwam daar verandering in en nu kun je de omgeving uitstekend met je huurauto verkennen. Doordat de mens lange tijd afwezig is geweest in het gebied hebben flora en fauna de kans gehad om zich volop te ontwikkelen. Niet zo gek dus dat de Maremma een beschermd natuurgebied is.

Naast de prachtige omgeving, kun je in de Maremma genieten van de lokale keuken. Er wordt gewerkt met producten van het seizoen en uit de buurt. Eenvoudige gerechten met pure smaken gegarandeerd!

Sunny Cars Renske schreef eerder al een blog over dit bijzondere gebied.

maremma toscane

Puglia: dineren in een grot

Charmante havenstadjes, velden vol olijfbomen, indrukwekkende rotspartijen en verlaten stranden maken Puglia een bijzonder veelzijdige streek. Heel geschikt voor een roadtrip dus! Vergeet niet ook de zogenaamde ‘Trulli’ te bezoeken in de omgeving van Martina Franca. Deze huisjes met puntdaken zijn typisch voor deze streek en hebben niet voor niets een plek op de werelderfgoedlijst.

Een bezoekje aan Grotta Palazzese mag zeker niet ontbreken. In de grot is een schitterend restaurant gevestigd. Op zo’n mooie plek heb je vast nog nooit gegeten.

Hier lees je wat reisbloggers Chantal, Lisette, Biance en Natasja er nog meer deden.

restaurant grot puglia

Wie de laars past, trekke hem aan

Zin gekregen in een reis naar Italië? Dat begrijp ik als geen ander. Dus pas je de laars? Zorg dat je hem aantrekt! Natuurlijk horen we ook graag wat jouw persoonlijke aanraders zijn. Arrivederci!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou