Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Dit moet je zien: 3 benzinestations met de wow-factor!

In de categorie tankstationweetjes: het grootste tankstation ter wereld staat in Berchem Luxemburg. En het allerduurste tankstation ooit gebouwd, bevindt zich in Afghanistan. Beschouw je tankstations als 13 in een dozijn? Heb je er één gezien, heb je ze allemaal gezien? Dat gaat niet op voor deze benzinestations. Stuk voor stuk sterke en opmerkelijke staaltjes architectuur. Sla ze niet over als je met je huurauto in de buurt bent!

1. Poshest Gas Station in Los Angeles

Je vindt dit architectonische hoogstandje op de hoek van Olympic & Robertson blvd. Nog van voornamelijk eco-vriendelijk materiaal ook. De ontwerper is duidelijk fan van collega-architect Frank Gehry.

poshest benzine station los angeles
fotograaf: Jakob N. Layman

2. Skovshoved Gas Station aan de kust in Kopenhagen

Een minimalistisch design van Arne Jacobsen uit 1937, waarmee hij zijn skills als tijdloos ontwerper weer laat zien.

benzine station kopenhagen

bron: norwaynotesblog.wordpress.com

3. Jack Colker Union 96 Gas Station in Beverly Hills, Californië

In het echt zien? Stel je GPS in op Crescent Drive. Oorspronkelijk was het bouwwerk bedoeld voor LAX airport, maar bleek toch niet nodig. Toen kreeg dit tankstation het kunstzinnige afdak.

arkitekting benzinestation jack colker union 96 beverly hills

bron: arkitekting

Aftanken maar

Als je je huurauto ophaalt, is dat (bij ons tenminste) altijd met een volle tank zodat je meteen kunt starten met ongelimiteerde kilometers toeren. Het verschilt per tankregeling of je de auto tot op de laatste benzinedruppel leeggereden mag inleveren of weer netjes volgetankt. Moet je de auto afgetankt inleveren, dan loont het de moeite – bijvoorbeeld via een app – even uit te zoeken waar in de buurt je het voordeligst tankt. Vaak zijn de benzineprijzen bij tankstations rond luchthavens net iets hoger.

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Luuk

9 september 2016 | 12:34 pm | Reageer op Luuk

vooral het tankstation in Beverly Hills is prachtig

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou