Wegdroombestemming 2: Avontuurlijk Amerika

Amerika heeft het allemaal: van bosrijke gebieden tot woestijnen en van wolkenkrabbers in miljoenensteden tot verlaten landschappen. Van het ene op andere moment waan je je in een totaal andere omgeving. Wat je er ook wilt ontdekken, een auto is een must want Amerika is dé droombestemming voor een roadtrip. We zouden het liefst gelijk onze koffers pakken, een auto huren en vertrekken. Helaas kunnen we nu niet op reis, maar gelukkig kunnen we wel inspiratie opdoen en genieten van reisverhalen. In deze blog nemen we je mee naar de mooiste roadtrips van Amerika, van de westkust naar het oosten. Van Californië naar New York en naar Florida. Doe na het lezen je ogen eventjes dicht en droom weg…

Deze wegdroombestemming is onderdeel van een driedelige serie. Lees ook de eerste blog over vier mooie plekken in Spanje. De derde bestemming is nog een verrassing en komt binnenkort online.

Van San Francisco naar Los Angeles via de magische westkust

droombestemming-amerika-3
Van San Francisco naar Los Angeles rijd je via één van de mooiste kustroutes van Amerika.

De westkust van de USA optimaal verkennen? Dan maak je een roadtrip van San Francisco naar Los Angeles! Zo rijd je één van de mooiste kustroutes van Amerika. Vooral het stuk over de 17-Mile Drive op het schiereiland Monterey wordt gekenmerkt door prachtige uitzichten.

Je kunt er ook voor kiezen om van de ene naar de andere wereldstad te rijden door het binnenland. Dan kom je beroemde nationale parken tegen zoals Yosemite. Een must see, met een prachtig ongerept berglandschap, Yosemite Valley, watervallen en de indrukwekkende sequoia’s. Dat zijn die gigantische mammoetbomen waar soms zelfs wegen dwars doorheen lopen. Krijg je geen genoeg van die reuzenbomen, dan is een stukje verderop het Sequoia National Forest wat voor jou. Een andere aanrader is rijden door het desolate Death Valley. Maar Californië heeft nog veel meer te bieden, zoals de wereldberoemde stranden van Santa Monica en Venice Beach. En vergeet San Francisco en LA zelf natuurlijk niet.

Desolate landschappen en bruisend Vegas

follow-me-to-concept-young-man-leading-girlfriend-to-the-grand-canyon-enjoying-travel-in-the-usa
Maak een roadtrip van Las Vegas naar de indrukwekkende Grand Canyon.

Wil je de afwisselende omgeving van Amerika ervaren? Ga dan van Las Vegas naar de Grand Canyon. De strip in Las Vegas is dé place-to-be om het bruisende nachtleven in de stad mee te maken. Extra leuk is om direct op de luchthaven een auto te huren. Een aanrader is om een cabrio te huren! Rijden over de strip in je cabrio is namelijk fantastisch. Dit type auto kun je selecteren tijdens het reserveren van een huurauto op onze website.

Als je dan toch die cabrio hebt, kun je daarmee ook een supermooie roadtrip maken naar de Grand Canyon. Zodra je Las Vegas achter je laat, rijd je door de verlaten woestijn. Plan extra tijd in zodat je onderweg kunt stoppen bij de Hoover Dam. Ook bijzonder en handig om te weten: de temperatuur kan heel erg verschillen. Het kan zelfs zo zijn dat je in de volle zon uit Vegas wegrijdt en in de Grand Canyon aankomt in de sneeuw!

Veel snelwegen zijn vier- of zesbaans in beide richtingen en hier geldt het keep your lane-systeem. Wat inhoudt dat je op een gekozen baan moet blijven rijden en dat auto’s elkaar zowel links als rechts mogen inhalen. Je wisselt in principe alleen van baan als je de snelweg wilt verlaten.

Sunshine State Florida

droombestemming-amerika
De rit van Miami naar de Florida Key behoort tot een van de mooiste van Amerika.

Wil je Florida ontdekken? Dan is Orlando een perfect startpunt. Bij Sunny Cars kun je de auto ophalen in Orlando en weer inleveren in Miami en nog gratis ook! Op die manier kun je onderweg net als de bewoners in bij voorkeur een cabrio cruisen over de eindeloze boulevards, pret hebben in Disney World of met een hovercraft door de Everglades varen op zoek naar alligators en krokodillen. Voor autoliefhebbers is een bezoek aan het racecircuit van Daytona Beach een hoogtepunt. Ook de rit van Miami naar de Florida Key behoort tot een van de mooiste van Amerika. Met bruggen zijn de vele eilandjes aaneengeschakeld. Dat levert hele mooie plaatjes op onderweg! One ways in Florida zijn gratis, met uitzondering van huur in Cape Canaveral.

Er zijn nog een paar mooie roadtrips die je in Amerika kunt maken en waar een one way gratis is! Lees meer over gratis one ways in Amerika.

Bruisend New York én DC

droombestemming-amerika-new-york
Maak van je stedentrip naar New York een roadtrip en bezoek ook Washington DC.

Aan de oostkust van de USA is ook veel te beleven. Wie heeft een tripje naar de Big Apple niet op z’n lijstje staan? New York is een stad waar je ooit geweest moet zijn! De wolkenkrabbers bewonderen, de verschillende wijken ontdekken en shoppen op de Fifth Avenue. En vergeet Broadway niet! Nog een aanrader: fietsen door Central Park. Ja, je kunt genoeg tijd in New York doorbrengen zonder je ook maar een minuut te vervelen.

Maar ooit weleens gedacht aan het combineren van twee grote steden? Trek er wat langer voor uit en combineer je stedentrip met een bezoek aan Washington. In New York City kun je eenvoudig een auto huren. Je kunt ook gelijk vanuit de luchthaven op pad, maar nog fijner is een paar dagen de stad te ontdekken en dan in Manhattan bij één van de stadslocaties je huurauto op te halen. In vier uurtjes rijd je naar Washington. Een must see is natuurlijk het witte huis. Wil je er een langere roadtrip van maken? Onderweg kom je vrijwel langs Philadelphia en havenstad Baltimore.

Leek het even alsof je een roadtrip maakte door de USA? Voor mij wel… Nu is het reizen even niet aan de orde, maar even geduld! Er komt een dag dat we weer een mooie roadtrip door de USA kunnen maken. Wil je nog verder dromen? Lees dan nu ook wegdroombestemming Spanje en houd de blog in de gaten voor het derde verhaal van deze serie. Wat is jouw droombestemming? Laat het ons weten in een reactie!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Ton

4 mei 2020 | 11:36 am | Reageer op Ton

Misschien leuk om te weten dat, als je deze weg wilt rijden/zien richting M.V.
dan moet je vanuit het noorden komen.
Kom je vanaf het zuiden, dan kom je deze weg dus niet tegen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Manes

3 mei 2020 | 10:24 am | Reageer op Manes

Mooi verteld, zo ontdekken we mooie plaatsen en leren we wat aardrijkskunde bij ?. Bedankt om het zo fijn op te stellen en de nuttige tips voor autoverhuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.