fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Droomroute: Icefields Parkway, Canada

Volgens velen is de Icefields Parkway de mooiste weg om te rijden in het westen van Canada. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen ik aan deze roadtrip begon. Ik reed hem twee keer van Lake Louise naar Jasper en terug, in zon, regen en sneeuw. In dit artikel vertel ik wat ik ervan vond en noem 5 bijzondere plekken waar je niet aan voorbij wilt rijden.

Echt een droomroute?

Direct als je in Lake Louise de Icefields Parkway oprijdt zie je het landschap veranderen. Overal waar je kijkt zie je imposante bergen. Je wordt omringd door The Rockies, zoals The Rocky Mountains door de locals worden genoemd. Hoe verder je naar het noorden rijdt hoe mooier het wordt. Prachtige meren, grote bossen vol dennenbomen, imposante watervallen en meer natuurpracht zie je aan je voorbijtrekken. Waanzinnig mooi! Al na een paar kilometer kan ik de vraag of dit echt een droomroute is beantwoorden met een volmondig: “Ja!” Het is 232 kilometer lang genieten van alles wat je ziet.

ice field parkway canada lange weg

Canadese safari

De weg loopt grotendeels recht, maar op sommige stukken heb je wat bochten achter elkaar. Achter elke bocht schuilt een nieuw prachtig uitzicht. Je blijft je verbazen. Het is wel heel belangrijk dat je je niet teveel laat afleiden door al het oogsnoep dat je ziet. Je rijdt namelijk dwars door de natuur en hier leven dan ook veel dieren. Van grote vogels tot elanden en grizzly beren. Tijdens mijn avontuur heb ik vooral veel schapen op en langs de weg gezien. Meestal zie je ze wel aankomen, maar soms schieten ze opeens de weg over. Het maakt de autoroute wel extra bijzonder en spannend dat je dieren kunt spotten.

5x het stoppen waard

Langs de Icefields Parkway zijn meerdere bezienswaardigheden die een stop waard zijn. Om te beginnen Lake Peyto. Na een korte wandeling omhoog vanaf de parkeerplaats zie je het blauwste meer dat je waarschijnlijk ooit zult zien. Bow Lake kun je vanuit de auto al goed bewonderen, maar het loont echt de moeite om even te stoppen voor een wandelingetje langs de oever. Het uitzicht op het meer en de bergen is schitterend. Meer in de buurt van Jasper vind je Tangle Creek Falls. Een waterval die je vanuit de auto op slechts een paar meter afstand passeert. Er tegenover is een parkeerplaats, dus even stoppen en beter kijken is makkelijk en leuk. De Sunwapta Falls zijn indrukwekkend door het kleine eilandje dat recht voor de waterval ligt. Hier schiet je foto’s die je thuis als poster aan de muur kunt hangen. Ook de Athabasca Falls zijn zeer indrukwekkend. Maak vooral een wandeling langs het meer waar het water van de waterval in uitkomt. Je komt ogen tekort.

 ice fields parkway canada road bergen

Praktische informatie

De weg kan met elk type auto gereden worden, aangezien het een goed onderhouden weg is. Ondanks dat je echt door de wildernis rijdt is het niet moeilijk om deze geasfalteerde weg te rijden. Je betaalt geen tol, maar moet wel een zogenaamde Parks Pass kopen, aangezien de weg zowel in Banff National Park als Jasper National Park gelegen is. Dit doe je als je start aan de roadtrip bij de slagboom op de weg in Lake Louise of Jasper.

 

 

Nathalie Paak

Reisjournalisten of -bloggers

Nathalie Paak van Map of Joy ging met een Sunny Car op reis naar Canada om daar de mooiste plekjes te ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou