fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Een dagje Fuerteventura met de auto

Is Lanzarote je vakantiebestemming, dan kun je heel goed een dagje naar Fuerteventura gaan. Vanuit de haven van Playa Blanca vertrekt elk uur een veerboot naar Corralejo en de overtocht duurt 40 minuten. Je kunt je huurauto meenemen op de boot, maar dat is vrij kostbaar. Het is goedkoper om de passagiersboot te nemen en ter plaatste een auto voor een dag te huren.

zoutpannen-salinas-del-carmen-fuerteventura-edit

De belangrijkste bezienswaardigheid op Fuerteventura is het vissersdorpje Salinas del Carmen waar de oude zoutpannen nog liggen. Deze zoutpannen speelden vroeger een grote rol bij het inmaken van vis. Maar met het vertrek van de visfabriek verdween de belangrijkste afnemer van zout. Vandaag de dag wordt er nog wel zout gewonnen, maar dit heeft eerder een cultuurhistorisch dan een commercieel belang. De traditie leeft ook voort in het Museo de la Sal. In dit museum kom je alles te weten over het proces van zoutwinning. Met de inkomsten worden de zoutpannen onderhouden. Je kunt ze ook bezichtigen. Een kleurrijk geheel.

3 x doen op Fuertventura

1. El Jable, de woestijn van Fuerteventura

Benieuwd hoe de Sahara eruitziet? Neem dan een kijkje in Parque Natural Las Dunas de Corralejo, of zoals de eilandbewoners het noemen, El Jable. Door de aanvoer van kilo’s Saharazand is hier een indrukwekkend duinenlandschap ontstaan dat continu van vorm verandert. Ook de stranden in dit gebied zijn onderdeel van het natuurreservaat en hebben een beschermde status. Je kunt hier wandelen door het gele en fijnkorrelige zand, maar ook van de zon genieten.

2. Het vissersdorpje Corralejo

Corralejo was ooit een onbeduidend vissersdorpje, maar is nu de bekendste badplaats van Fuerteventura. Dat vakantiegangers hier zo graag komen heeft twee redenen. De kust heeft prachtige zandstranden en door de altijd aanwezige passaatwind kun je hier heel goed kite- en windsurfen. In het autovrije centrum vind je nog veel goede, authentieke visrestaurants en ook het winkelaanbod is beter dan op de meeste andere Canarische eilanden.

3. Let op de miradors tijdens het rijden

Als je op Fuerteventura met je huurauto over het eiland rijdt, houd dan de miradors in de gaten. Mirador betekent uitzichtpunt en ze staan op de meeste kaarten en wegwijzers vermeld. Vanaf deze plekken heb je het mooiste uitzicht over het eiland, meestal is er ook een parkeerplaats met een terrasje waar je wat kunt drinken. Houd er rekening mee dat je soms nog een stukje moet wandelen voor je bij het mooiste punt bent aangekomen.

Mieke de Haas

Reisjournalisten of -bloggers

Mieke de Haas is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tip voor een must-see-plekje in Spanje die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou