Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Een giraffe op de motorkap: wie gaat dat betalen?

Een kersvers echtpaar was op huwelijksreis in Zuid-Afrika. Natuurlijk bezochten ze ook het Krugerpark. Ze hadden een wáánzinnig mooie reis.

Maar toen kwam er een giraffe van rechts

Met zijn lange benen dwars over de motorkap. Dat was natuurlijk schrikken, maar vervelender nog was de staat van de huurauto nadat de giraffe zijn hielen had gelicht: total loss.

Je zou denken dat een giraffe moeilijk over het hoofd te zien is, maar het dier kwam van rechtsachter en dook zó over de auto. Het stel had hem niet zien aankomen.

Eén ding was duidelijk: verder rijden zat er niet meer in. De huurauto moest worden weggesleept.

schade huurauto door giraffe

Wie gaat dat betalen?

In het geval van deze newlyweds was het duidelijk dat de giraffe de nalatige partij was geweest. Om de financiële gevolgen van dit avontuur hoefde het stel zich daarom in ieder geval geen zorgen te maken. Want als je aan onze algemene voorwaarden hebt voldaan, betalen we je het eigen risico gewoon terug.

De giraffe vervolgde zijn weg zonder problemen, en het pasgetrouwde stel heeft zijn geld inmiddels ook gewoon terug. Eind goed, als goed. En ze hebben er toch maar een mooi verhaal voor later aan overgehouden.

Heb je zelf wel eens schade aan je huurauto gehad? We vinden het leuk als je je verhaal in de reacties deelt.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rob

26 maart 2017 | 2:04 pm | Reageer op Rob

Dus wegslepen ten gevolge van schade door een aanrijding "Eén ding was duidelijk: verder rijden zat er niet meer in. De huurauto moest worden weggesleept." valt dus ook onder het eigen risico. Dit is namelijk wat ik in een eerder artikel gelezen heb. "3. Ongeval

De huurauto kan ook worden afgesleept als er een ongeval heeft plaatsgevonden. Mocht dit het geval zijn en er is een derde partij bij betrokken die schuldig is aan het ongeval, dan worden de sleepkosten bij deze derde partij neergelegd. Ben je zelf de fout ingegaan, dan kun je de kosten bij ons indienen. Vergeet niet om ons een kopie toe te sturen van alle documenten. Let op, in deze 3e categorie is ook de uitzondering: sleepkosten worden namelijk niet vergoed wanneer deze het gevolg zijn van eigen toerekenbare schuld of toedoen. Daar bedoelen we bijvoorbeeld schade door foutief tanken of als gevolg van een ernstige verkeersovertreding mee. Dit bekijken we per dossier. Mocht dit in jouw geval van toepassing zijn dan wordt je uiteraard volledig geïnformeerd waarom we de kosten niet terugbetalen."

Mvg. Rob

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

27 maart 2017 | 10:02 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Rob,

Bedankt voor je reactie. In het stuk staat dat alle kosten gewoon vergoed zijn. Het stel heeft het bedrag dus gewoon teruggestort gekregen. Alleen wanneer er sprake is van aantoonbare nalatigheid worden deze kosten niet vergoed.

Met zonnige groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Edwina de Rijke

28 maart 2017 | 10:21 am | Reageer op Edwina de Rijke

Ze kregen geld terug? Waarvan?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

29 maart 2017 | 9:52 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Edwina,

Wanneer er een eigen risico geldt, schiet je dat bedrag in eerste instantie voor. Bij thuiskomst kun je heel eenvoudig een digitaal formulier invullen, waarna we het bedrag zo snel mogelijk terugstorten. In veel gevallen staat het bedrag nog dezelfde dag weer op de rekening van de klant.

Met zonnige groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou