fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Een kleurrijke ontdekkingsreis door Marokko

Al tijden droomde ik over de geuren, kleuren, ongerepte natuur en intense cultuur van Marokko en nu was het dan eindelijk zo ver: samen met mijn vriend rondtoeren door het magische Marokko… met een huurauto!

Onze auto staat gereed op Casablanca Airport. Omdat we ‘slechts’ twee weken hebben en keuzes moeten maken besluiten we Casablanca meteen te verruilen voor het stadje Chefchouen. Wat mij betreft een perfecte plek om de reis te beginnen, want Chefchouen is Marokko light: veel Zuid-Europese invloeden en zeer ontspannen en vriendelijke bewoners. In Chefchouen kijk je je ogen uit. Dit bloedmooie stadje is van top tot teen blauw gekalkt en de knusse straatjes lijken uit een sprookje te zijn geplukt.

chefchaouen tip roadtrip

We reizen door het Rifgebergte naar het zuiden en belanden na ruim 3 uur op onze volgende bestemming: Koningsstad Fez, waar ik me voor het eerst écht in Marokko waan zodra ik de chaotische, intrigerende medina van de stad ontdek. Een wirwar van steegjes waar ezels, verkopers, katten, kippen, lederwaren, Perzische tapijten, verscholen paleizen en duizenden geuren je zintuigen prikkelen.

Fez-medina-markt

Na drie dagen verlaten we Fez en rijden we helemaal naar het zuidoosten, naar de Sahara. Een rit van maar liefst negen uur maar die echter geen moment verveelt omdat het landschap zo belachelijk mooi is. Wat een land! We slapen een nacht in het stadje Merzouga en trekken daarna voor twee dagen de woestijn in, waar we slapen tussen de zandduinen van magisch Erg Chebbi. Iets naar het westen, onder het Altasgebergte, slapen we nog een nachtje in de spectaculaire Todrakloof.

marokko huurauto

De afgelopen dagen waren druk dus we gunnen onszelf een fijne break in een luxe lodge met zwembad. En waar kan dat beter dan midden in een palmoase? Skoura wordt niet voor niets the Oasis of 1000 Palms genoemd en we komen helemaal tot rust in dit slaperige dorp waar we de enige toeristen zijn en waar de kinderen enthousiast maar ietwat verlegen naar ons staren. Na Skoura reizen we dwars door het prachtige Atlasgebergte naar onze eindbestemming. We passeren kasbah Ait Benhaddou (waar onder andere Games of Trones is opgenomen), berberdorpjes en de bergpas Tizi ‘N Tickha, de hoogste bergpas van Noord-Afrika.  Het Altasgebergte is verbluffend mooi maar in de verte zien we onze eindbestemming al liggen. Marrakech roept!

marrakech-stad-roadtrip-medina

Marrakech is een heftige maar boeiende stad waar je met gemak een dag of vijf kunt blijven hangen. We slapen in een traditionele riad, eten in de leukste restaurantjes en struinen door de roze medina op zoek naar souvenirs zodat we onze herinneringen aan dit machtige land thuis nog iets langer vast kunnen houden.

 

Lisette van Beek

Reisjournalisten of -bloggers

Lisette van Beek maakte een rondreis door Marokko en kan het iedereen aanraden! Zelf hield ze haar avonturen bij op haar blog, dus voor tips mag je die altijd raadplegen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou