Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Een maximum leeftijd bij autohuur? Is dat geen discriminatie?

Je kent het programma vast wel, Benidorm Basterds. Een televisie programma waarin zestigplussers grappen uithalen met de jonge generatie. Maar waar komt de naam Benidorm Basterd eigenlijk vandaan? Onze zuiderburen hebben dit verzonnen. Zij hadden het idee om een komisch tv-programma te maken en dat is gelukt. Inmiddels is het ook bekend in Nederland en de Verenigde Staten.De “Benidorm Basterds” dus. Zij vertrekken uit Nederland zodra het hier kouder wordt en ze komen terug als het lentezonnetje weer in aantocht is. Heerlijk! Voor iedere “Benidorm Basterd” is er een perfecte plek om naar toe te gaan. Spanje, Portugal, Afrika, Griekenland, Turkije…. En ga zo maar door. Overal waar de zon in de winter schijnt daar duiken zij op.

Omdat overwinteren op zich al een relaxte bezigheid is, kun je ervoor kiezen het jezelf nog makkelijker te maken door een auto te huren. Of misschien is die auto wel een stok achter de deur, zodat je eindelijk van dat ligbed af komt. Je weet het niet. Met een huurauto kan je alle kanten op. Je kunt samen met je lief een heerlijk ontbijtje scoren, een leuk plaatsje bezoeken of een strandwandeling maken op een niet-toeristische plek tientallen kilometers verderop. Om op al deze mooie en afgelegen plekken te komen heb je echt een autootje nodig en wat is er nu fijner dan ongelimiteerd rond toeren? Het enige waar jij je zorgen om hoeft te maken is de brandstof die je nodig hebt om op de plaats van bestemming te komen.

huurauto maximum leeftijd

Maximum leeftijd

Nee, we hebben het hier niet over de toegang tot de disco. We hebben het over een maximum leeftijd voor het ophalen van de huurauto. Het is zo dat autoverhuurders een aantal eisen stellen waar jij als huurder aan moet voldoen. Denk hierbij aan een creditcard voor de waarborg, minimaal 1 of 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en dus een leeftijdsgrens voor oudere (en jongere) bestuurders. Dat heeft te maken met de verzekeringsdekking die de verhuurder heeft afgesloten. Nee, het gaat hier dus niet om leeftijdsdiscriminatie. Het heeft simpelweg te maken met de verzekeringsvoorwaarden. Deze dekking is niet wettelijk bepaald maar verschilt per autoverhuurder. Het kan dus zijn dat wij in een land met drie autoverhuurders samenwerken en die alle drie een andere maximumleeftijd hanteren.

Te oud of te jong

Hoe vervelend is het als je bij de balie staat en er dan achter komt dat je té oud (of te jong) bent? Daarom kun je op de website bij iedere auto in de huurvoorwaarden bekijken wat de minimum- en de maximumleeftijd is. Het verschilt dus per auto en kan 25 of 65 jaar zijn, maar ook 28 of 80 jaar. Na de boeking vermelden we het nog eens op de voucher onder het kopje belangrijke huurinformatie.

Mocht je dus rond een zekere respectabele leeftijd verkeren en graag een auto willen huren? Check dan altijd de huurvoorwaarden. Of neem contact op met mijn collega´s van de reserveringsafdeling zodat ze een gepersonaliseerde offerte kunnen maken. Want wat ons betreft is genieten met een huurauto jong geleerd, oud gedaan.

 

Mascha Vork

Customer Care

Sinds januari 2014 is Mascha werkzaam op de Customer Care afdeling, maar ze werkt al sinds 2012 bij Sunny Cars! In haar blogs schrijft ze over veelvoorkomende misverstanden en lastige situaties met een huurauto. Informatief, leerzaam en soms ook vermakelijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Lia de ruiter

6 november 2016 | 11:05 am | Reageer op Lia de ruiter

Ik ben in 2017 75 jaar en huur altijd een auto in malaga Spanje Mag dat of moet ik dan meer? betalen?als andere jaren?
Groeten lia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mascha Vork

10 november 2016 | 2:22 pm | Reageer op Mascha Vork

Beste Lia,
Bedankt voor je bericht.
Dat verschilt per autoverhuurder. Mocht je al een nieuwe boeking gemaakt hebben dan kan je in de verhuurvoorwaarden nakijken wat de maximale leeftijd is en of er meerkosten in rekening gebracht worden.
Als je nog geen nieuwe boeking hebt en hier informatie over wil hebben kan je altijd even contact opnemen met mijn collega´s van de afdeling reserveringen. Zij kijken dit graag voor u na.
Een zonnige groet!
Mascha

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Marijke

6 november 2016 | 12:00 pm | Reageer op Marijke

75 jaar is jong genoeg, zelfs beter, als je je hele leven gereden hebt. Denk, dat je veel mensen "eruit" rijdt met jouw ervaring. Belachelijk, dat je door moet werken tot 67 jaar, omdat je dan nog jong genoeg bent, maar te "oud" om achter het stuur te zitten met 75 jaar. Je weet zelf wel,wanneer je het niet meer aan kan, als je echt gebreken krijgt. De auto is duur genoeg, dus nog meer betalen zou weer erg raar zijn.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

koen van den Dool

24 februari 2017 | 11:49 am | Reageer op koen van den Dool

Ik heb eerder via u auto's gehuurd in spanje. Wil dar dit jaar weer doen. Ben nu 81 jaar. Is mijn leeftijd een beletsel voor hert huren van een auto?
Vr. groet,
Koen van den Dool

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

24 februari 2017 | 12:21 pm | Reageer op Pieta Harsveld

Beste meneer Van den Dool,

Wat ons betreft ben je nooit te oud om een auto te huren. Maar sommige aanbieders waarmee wij samenwerken hanteren wel een maximale leeftijd. Als dit zo is, staat dit in de huurvoorwaarden. Op de website zijn die gemakkelijk in te zien door ze onder de auto aan te klikken. In Spanje zijn ook genoeg auto's waarvoor geen maximale leeftijd gehanteerd wordt.

Onze autohuurexperts helpen graag om de juiste huurauto te vinden. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 023 5699 696.

Alvast heel veel autohuurplezier gewenst in Spanje en met hartelijke groet,
Pieta van Sunny Cars

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

koos hendriks

15 januari 2018 | 11:50 am | Reageer op koos hendriks

Ik wordt juni a.s. 82 jaar.
Kan ik in Sicilië of Noorwegen nog een auto huren?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 januari 2018 | 12:47 pm | Reageer op Sanne van Reek

Ha Koos,

Wat een mooie leeftijd om een reis naar Sicilië of Noorwegen te maken. Twee prachtige bestemmingen! Weet je al waar je de huurauto op zou willen halen? Ik heb zojuist twee willekeurige ophaallocaties ingevuld en hier is geen maximum leeftijd van toepassing. Maar als je al de precieze locatie weet, kan ik het nog even voor je controleren.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Maud van kessel

1 mei 2018 | 7:15 pm | Reageer op Maud van kessel

Hallo ik heb een vraagje ik ga deze zomer op vakantie naar Spanje vlak bij het dorpje pals en wil graag een autootje huren maar ik weet niet of het met mijn leeftijd mag ik ben nu 22 jaar en heb al 2 jaar mijn rijbewijs kunnen jullie mij daar mee helpen en wat zijn de kosten voor een dag een autootje huren ??

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

2 mei 2018 | 9:56 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Maud,

Wat leuk dat je een auto wil gaan huren. In de huurvoorwaarden vind je terug wat de minimumleeftijd is voor de door jou geselecteerde auto. Ik heb even voor je gekeken (ophalen in Gerona) in de categorie Small en daar is de minimumleeftijd 21-24 jaar, dus dat is mooi. Wat de kosten voor het huren van de auto zijn kan ik niet zeggen, want ik weet natuurlijk niet wanneer je wil gaan etc. Maar je kunt zelf heel makkelijk je zoekopdracht invullen op onze website.

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

luud

20 augustus 2018 | 1:34 pm | Reageer op luud

wat is de leeftijdsgrens voor huur auto in Split? Geb. datum: 29/03/1949 Gaat om eventuele reis dit najaar of volgend jaar.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

20 augustus 2018 | 2:17 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi,

Dit kun je zelf even het beste checken door een kijkje te nemen in de huurvoorwaarden. De minimum- en maximumleeftijd kan namelijk verschillen per wagenparkaanbieder, zoals we ook schrijven in de blog. Je kunt dit zelf heel gemakkelijk checken, door te klikken op 'Bekijk huurvoorwaarden' onder de door jou gewenste huurauto.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wil

13 november 2018 | 1:35 pm | Reageer op Wil

Ik wil graag in 2019 in julie een auto huren in pescara ik ben van 20-07-1945 is dat mogelijk?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 november 2018 | 10:23 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Wil,

Ja hoor, dat is mogelijk. Ik heb even drie huurauto's voor je met elkaar vergeleken en daar is de maximumleeftijd 80 jaar. Controleer voor het reserveren van de huurauto zelf nog even goed de huurvoorwaarden, zodat je zeker weet welke maximumleeftijd voor de door jou geselecteerde huurauto geldt.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wiel Slosser

19 november 2018 | 5:37 pm | Reageer op Wiel Slosser

Ls.,
Van 3 tot 30 maart 2019 hebben wij een apartement gehuurd in Benidorm en zouden graag een auto in de classe economy classe willen huren. Elk jaar is gelazer over extra verzekeringen i.v.m mijn leeftijd. Welke opties hebben jullie voor mij. Ik wordt nu 26 nov. 79 jaar.
Geb 26-11-1939.
Adres: Joannes Riviusstraat 12G
6181 BT Elsloo
Tel. 0640186257

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

21 november 2018 | 1:39 pm | Reageer op Sanne van Reek

Beste Wiel,

Wat een fijn vooruitzicht, lekker de hele maand maart in Benidorm spenderen! Die Spaanse zon is natuurlijk altijd welkom na de koude wintermaanden :-).
Als je via Sunny Cars een auto huurt, ben je 100% verzekerd. Je hoeft je geen zorgen te maken over verzekeringen, want alles is al geregeld. Dus ook als ter plaatse nog aanvullende verzekeringen of andere extra's worden aangeboden, kun je hier met een gerust hart nee tegen zeggen.

Het kan wel zo zijn dat er voor bepaalde huurauto's of bij bepaalde wagenparkaanbieders een maximum leeftijd geldt. Dit kan op onze website verschillen per huurauto. Daarom is het altijd goed om huurauto's met elkaar te vergelijken. Als er geen maximumleeftijd wordt vermeld, dan is deze er ook niet.

Kom je er niet helemaal uit of wil je graag hulp bij het maken van de reservering? Geen probleem, wij helpen je graag! Je kunt onze reserveringsafdeling bellen op 023 - 5 699 696.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou