Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Een ontdekkingstocht in een uithoek van Europa

Check, dubbel check, geen deuken, rijden maar. Valt ons altijd weer op hoe leeg de wegen zijn in Portugal, niets mis mee natuurlijk, sterker nog, love it! De bekende toeristische badplaatsen racen we snel voorbij want ons eerste doel en verblijf is het plaatsje Pedralva. We duiken op dit bezoek de zuid-west hoek van de Algarve in en gaan deze uithoek van Europa verkennen. Aanvliegen op Faro, autootje in, de A22 op en gassen maar. De shuttle van Sunny Cars staat netjes op ons te wachten bij de aankomsthal en 5 minuten later staan we al in te checken.Vakantie in het land van de Europees kampioen voetbal. Als je ooit in Portugal bent geweest bent gun je het de inwoners ook echt. De bewoners maken dit land, wat zijn ze aardig, relaxt, gastvrij en behulpzaam. Dat er prachtige stranden, heel veel zon en mooie baaitjes zijn werkt ook wel mee aan een fijn verblijf. Ikzelf zou dan trouwens ook veel aardiger zijn de hele dag, maar dat terzijde.

Aldeia de Pedralva

Are you for real of is dit een droom? We verblijven in misschien wel het leukste maar zeker het origineelste hotel wat we in hele lange tijd gezien hebben, Aldeia da Pedralva. Dit hotel is van origine een dorp. Echt!

hotel aldeai da pedralva algarve portugal

In 2006 was het dorpje zo goed als verlaten, de bewoners waren massaal weggetrokken om werk te zoeken in de steden.
Slechts 9 inwoners waren er nog. Jarenlang is de projectontwikkelaar bezig geweest om alle oude eigenaren op te sporen, te onderhandelen en alle eigendomspapieren in handen te krijgen. Toen volgde er een verbouwing et voila, een ten dode opgeschreven dorpje heeft een tweede leven als hotel. Een briljant idee want je loopt door de straatjes alsof je er woont. De enkele oude bewoners wonen er ook nog steeds!

Praia da Cordoama

Vlakbij Pedralva ligt het strand van Praia da Cordoama. Dit brede ongerepte strand gaat heel langzaam over in de zee. Wel 100 ver kan je zee in maar die komt niet hoger dan je middel. De golven zijn groot en ruig. Ideaal dus om te surfen of omdat hier te leren. Er is een school en een lief klein restaurantje.

strand surfen autohuur

Van dit strand leidt een heerlijke stuurmansweg naar Vila do Bispo. Zo is autorijden bedoeld, heerlijk cruisen op glooiende wegen. Het volgende dorpje wat we bezoeken is Sagres, dit plaatsje ligt helemaal links onder in de punt van Portugal.

Ietsje buiten Sagres vinden we de Kaap Sint-Vincent. De Kaap Sint-Vincent vormt de zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. De Kaap Sint-Vincent is genoemd naar Vincentius van Zaragoza. Op de kaap staat een groot fort gebouwd in de 15e eeuw. Zeker een bezoekje doen want achter de muren bevindt zich een mooi wandelpad over de kliffen. Hier beukt, eeuw naar eeuw, de woest Atlantische oceaan op de muren van Europa.

Lunchen in de Algarve

Tijd om te lunchen bij een van de vele strandtenten die we onderweg passeren. We kiezen wederom voor verse vis. Het eten is zeer goedkoop in Portugal. Goede hoofdgerechten heb je veelal voor rond de 10 euro. Een van onze favoriete restaurant in de Algarve vinden we in het plaatsje Luz, restaurant Paraiso. Heerlijk lunchen op het strand.

restaurant Paraiso Portugal

Golfen in de Algarve

Houdt je van golfen, dan is de Algarve echt een paradijs. De ene baan is mooier en strakker dan de andere. Veelal zijn er zeer voordelige week abonnementen af te sluiten.

golven algarve tips huurauto

De dagen vliegen voorbij. De zuid-west punt is nog niet ontdekt door de grote Engelse massa die vaak niet verder komt dan Albufeira, gelukkig maar. Wat een prachtig, ruig en puur stukje Europa. Maar wees niet bevreesd Algarve, we komen terug. Daarvoor ben je veels te dichtbij, te mooi en de bewoners te lief! Para rapidamente, tot snel!

 

 

 

Paul van der Linden

Reisjournalisten of -bloggers

Paul van der Linden van Society World vertrok naar Portugal om daar het zuid-westen van de Algarve te ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou