fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Een ontspannen autorit? Zorg voor goede voorbereiding!

De zomervakantie nadert. Hét moment om er met het gezin op uit te trekken. Bijna de helft van alle Nederlanders (49%) huurt een auto om hun vakantieavontuur ter plekke compleet te maken. De reden voor het huren van een auto? Nederlandse gezinnen vinden het ontspannend mobiel te zijn op hun vakantiebestemming. Toch is het reizen met kinderen niet altijd even ontspannend. Goede voorbereiding is essentieel. Wij vroegen ruim 1700 Nederlanders wat zij meenemen en hoe zij zich voorbereiden. Hierbij de resultaten!

Vermaak gaat voor veiligheid en comfort

Uit ons onderzoek blijkt dat ouders zich bij het pakken van spullen voor in de vakantieauto vooral richten op het vermaak;  muziek (68,5%), knuffels (63,2%), spelletjes (60,9%), boeken (59,4%) en een tablet (56,2%) worden vaak meegenomen. Maar zaken als zonneschermen (zodat kinderen op de achterbank niet verblind worden), een deken (voor als de airco aanstaat), een kussen (zodat ze lekker weg kunnen dommelen), koptelefoon (zodat je zelf ook nog kan praten) of spuugzakjes (voor als er een plotseling misselijk of ziek wordt) worden vaak vergeten. Zonde, want die zorgen juist voor meer veiligheid en comfort.

Een achterbak vol spullen huurautoKies de juiste huurauto

De meeste ondervraagden kiezen bij het huren van een auto voor hun vakantie een grote auto zodat ze zeker weten dat alles past (49,4%). Toch boeken nog bijna 4 op de 10 gezinnen (37,2%) per definitie de goedkoopste auto met als gevolg dat de kans bestaat dat niet alle spullen passen. Iets wat wij inderdaad nog regelmatig tegenkomen bij reserveringen via ons callcenter of reisbureaus. Onze tip is dan ook om je eigen auto als uitgangspunt te nemen, dan zit je altijd goed. Daarnaast geven we op de website bij iedere huurauto altijd een indicatie van het aantal koffers en personen die er in de auto passen. Handig bij het maken van de juiste keuze. En heb je nog vragen? Bel ons dan vooral voor advies.

De autokinderstoel: een verhaal apart

Als het gaat om de kinderen nemen Nederlanders gelukkig het zekere voor het onzekere en boeken zij voorafgaand aan de reis de juiste kinderstoel en/of maxi-cosi (58,1%). Via Sunny Cars kun je vooraf de juiste kinderstoel reserveren. Dat is belangrijk om te voorkomen dat je anders zonder zit, want op de meeste bestemmingen is een beperkt aantal kinderstoelen beschikbaar. Vind je het spannend om de kinderstoel zelf te bevestigen? Dan ben je niet de enige, ruim een kwart (22,9%) vind dit ook een uitdaging. Simpelweg omdat de bevestiging in dat geval anders is dan dat ze gewend zijn. De autostoel zelf wordt vaak niet zo schoon bevonden (40%). Nog een handige tip hiervoor: neem een schone kinderstoelhoes mee. Zo weet je zeker dat de stoel lekker fris is en als je er een van badstof neemt dan zit dat ook lekker koel.

Goede reis!

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou