Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Eiland Santorini verleidt 790.000 dagjesmensen

Paul van der Linden, hoofdredacteur van Society World Magazine, ging op reis naar Santorini. Na zijn bezoek aan dit eiland, stond deze bestemming in zijn top 5 meest begeerde bestemmingen.

Er is zoveel geschreven over dit mysterieuze eiland; over het kleurrijke land, de betoverende zonsondergang en de wonderschone blauwe hemel. Van weinig eilanden over de hele wereld, wordt zoveel gehouden als van dit kleine stukje Griekenland. Zeer weinig plaatsen zijn een synoniem geworden voor schoonheid en uniciteit.

santorini panorama view

Nu we Santorini zelf een week hebben ervaren is het met stip in onze top 5 ‘meeste begeerde bestemmingen’ binnen gekomen. De immer vriendelijke en Grieken maken het feest compleet!

Samen met Mykonos, zit Santorini in een soort paradijselijke bubbel. Alle ‘Grexit’ ellende lijkt aan de twee vakantiebestemmingen compleet voorbij te gaan. Hier geen werkeloosheid, maar het tegenovergestelde. ‘Stop het massatoerisme’, is het credo. Vorig seizoen gingen maar liefst 636 cruiseschepen voor anker in Santorini. Die dropte tussen 1 april en 1 november 2015 rond de 790.000 dagjesmensen, soms wel 12.000 per dag. Dit aantal is vanaf dit seizoen gelimiteerd op 8000 personen. Beter!

cruise schepen kust santorini

De afstand van het noordelijkste tot het zuidelijkste punt is ongeveer 18 kilometer en maximale breedte van het eiland is maar 6 kilometer, dat u het maar weet. Hoe veel je ook rijdt met je huurauto, de tank krijg je niet leeg.

wonder santorini huurauto smalle straatjes

Het dorpje Oia is het kroonjuweel van Santorini. Aanbeden door iedereen voor haar eeuwige prachtige schoonheid en betoverende zonsondergangen. Oia verleidt bezoekers met haar pittoreske witte huisjes, schilderachtige steegjes en aandoenlijke kerkjes.

oia santorini huurauto witte huisjes zicht

Pak de auto en bezoek een wijnmaker. Wij zijn bij het kleine, gezellige ‘Domaine Sigalas’ geweest, dit ligt vlak bij Oia. Verwacht geen uitgestrekte wijnvelden met mooi uitgelijnde druivenranken. De wijntakken worden hier namelijk in de vorm van een mand gevouwen, zodat de druiven beschermd worden tegen de enorme hoeveelheid zon, wind en zand dat door de soms stevige wind over de vlaktes waait.
Met deze wijnranken is iets heel speciaal aan de hand, het zijn de oudste ter wereld! Santorini is namelijk de enige plek die de wijnrank ziekte fluxora niet bereikt heeft. 380 jaar oud zijn sommige stokken.

domaine sigalas oia santorini wijnmaker

Hoeveel van de dorpjes hun maagdelijkheid hebben behouden is eigenlijk een raadsel na de jaarlijkse lawine van reizigers. Feit is dat je nog heerlijk kan dwalen in verlaten straatjes en steegjes die allen lijken uit te komen op dorpspleintjes met een onvermijdelijke maar o zo gezellige ‘taverna’ waar je je vervolgens heerlijk kunt laven aan een choriatiki (Griekse salade), tzatziki met pita en natuurlijk een ouzo-tje. Hoe eenvoudig en tegelijkertijd hoe heerlijk kan het leven zijn. Yassoe Santorini!

 

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou