Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Eindelijk! Een auto huren zónder creditcard

Een auto huren zonder creditcard of zonder ter plaatse een contante waarborg te betalen was lang niet mogelijk. Vorig jaar introduceerden wij het Geen waarborgpakket. Het bleek een gat in de markt. Hoe verloopt het in de praktijk? Tijd voor een gesprek met Susanne Pols (manager  reserveringsafdeling) en Gerda Schuurhuizen (customer care)!

Met vragen over het Geen waarborgpakket valt het wel mee op de reserveringsafdeling volgens collega Susanne. “Klanten zijn vooral enthousiast. Het voorziet duidelijk in een behoefte. Soms wordt er gebeld: is het echt waar, kan ik nu gewoon zonder creditcard op reis? Ja, dat kan inderdaad, maar natuurlijk alleen op de bestemmingen waar het pakket wordt aangeboden.”

Er is zelfs al vraag naar landen waar het pakket (nog) niet wordt aangeboden, zoals Italië en Frankijk. Susanne: “Of we het kunnen aanbieden, is afhankelijk van de partners ter plaatse. Als zij niet willen meewerken, houdt het op. We nemen het wel steeds mee in de contractbesprekingen, zodat we hopelijk het aantal bestemmingen kunnen uitbreiden. Curaçao is daar een mooi voorbeeld van. Vanuit Nederland was er veel vraag naar en inmiddels kunnen we het zowel op de luchthaven als in Willemstad aanbieden.”

Sunny Cars autohuren zonder creditcard

Hoe werkt het ook al weer?

Met het Geen waarborgpakket hoef je als hoofdbestuurder niet in het bezit te zijn van een creditcard. Sunny Cars neemt het risico van de borg volledig over en staat garant bij de verhuurder. Bij het ophalen van de huurauto lever je de voucher in en je kunt met de huurauto op pad, zonder een contante waarborg achter te laten. Is er tijdens de vakantie toch schade aan de huurauto of is er een extra rekening voor het niet houden aan de tankregeling of vanwege een bekeuring, dan belast de plaatselijke verhuurder deze kosten eerst aan Sunny Cars door. Bij terugkomst worden deze extra kosten dan weer aan de klant doorbelast. Tenzij ze onder de regeling ‘terugbetaling eigen risico’ vallen, dan zijn ze uiteraard gewoon gedekt.

Ook handig mét een creditcard

Overigens kan het pakket ook uitkomst bieden als je wél een creditcard hebt. Susanne: “Zodra je de auto ophaalt, wordt een bedrag op je creditcard ingehouden als borg. In sommige landen is deze borg zo hoog, dat je kaart – als deze maar een beperkte limiet heeft – meteen “vol” is. Met het Geen waarborgpakket kun je je creditcard gewoon volledig benutten tijdens de vakantie en dat is wel zo fijn!”

Altijd bellen naar ons

Dat het pakket een succes is beaamt ook Gerda Schuurhuizen van de afdeling Customer Care. “Mocht het ter plaatse niet goed gaan, dan komt dat bij de afdeling Customer Care binnen. Ik heb nog maar 1 telefoontje over het Geen waarborgpakket ontvangen. Dat ging over een schade die de klant ter plaatse had moeten betalen. Mocht je klant ter plaatse tóch moeten betalen voor een borg of schade, laat hem dan vooral bellen. Dan kunnen we het vanuit hier alsnog regelen. In het geval van het telefoontje had de klant het bedrag al ter plaatse betaald. We hebben dat uiteraard meteen terugbetaald.”

Registratieformulier

Eén punt wil reserveringsmanager Susanne Pols nog graag aanstippen en dat is het belang van het registratieformulier. “Zodra de boeking is gemaakt ontvangen klanten een registratieformulier. Het is van groot belang dat dit formulier wordt ingevuld. Als dit niet uiterlijk 48 uur van tevoren gebeurt moeten wij de boeking helaas annuleren. Ook is het van belang dat de klant het zelf invult en dus niet de reisagent. De gegevens op het formulier zijn voor ons van groot belang. We nemen namelijk een risico door de waarborg op ons te nemen.”

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou