Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

EVM goes Catalunya met Sunny Cars

Geef ons zon, goede ingrediënten en een keuken. Dan zijn wij bloggers van foodblog Eten Volgens Mij gelukkig. Wij koken simpel, snel maar altijd verrassend. Zo werden we door comewithme.nl (culinaire reizen naar Catalonië) benaderd om een culinaire reis te maken door het Spaanse Catalonië. Deze keuken is namelijk exact waar wij voor staan. Goede ingrediënten, vers, van het seizoen en puur. Je gebruikt weinig producten maar zorgt dat de smaken vol tot z’n recht komen. Geweldig! Catalonië zelf is ook nog eens een geweldig gebied om te bezoeken. Wel eentje om een auto voor te huren. Want alleen met een auto kom je op de mooiste plekken.

autohuur Spanje olijfboomgaard

Olijfolie maken bij La Bisbas

Zo reden we door een klein dorpje, vlak voor La Bisbal, een iets grotere plaats in Catalonië. Hier zagen we vlak langs de weg ineens een grote hal, waar ze olijfolie bleken te maken. Een klein en lokaal bedrijfje speciaal voor kleine olijvenkwekers uit de ciudad, oftewel uit de gemeente. Dus, auto langs de kant van de weg en naar binnen.

Olijfbomen gaard Spanje La Bisbas

Geweldig om te zien, omdat de oude werkwijze van olijfolie maken te zien was. Met oude machines werden de olijven gekneed en gemalen, waarna ze met matten geperst werden. Door deze oude manier van persen werd de smaak van de olie vrij sterk, omdat in deze olie altijd wat residu van de olijven achterblijft. Je kunt dit zien aan olijfolie die wat troebel is. Na het persen wordt de olie gecentrifugeerd, hierdoor worden het water en de olie van elkaar gescheiden en krijg je olijfolie. Echte Spaanse olijfolie die niet klaargestoomd werd voor export, maar voor lokaal gebruik. Uiteraard hebben we een paar flessen achterin de auto gegooid, want wat houden wij van die extra sterke olijfolie!

lokale olijfolie Spanje tips roadtrip

Gelukkig hadden we een auto gehuurd van Sunny Cars en hadden we genoeg ruimte over voor de producten die we daarna verzameld hebben op een kleine markt. We reden een Kia Sportage. Een witte, perfect omdat de auto minder snel warm wordt op dagen waarop de zon volop schijnt. Elke dag zijn we van dorpje naar dorpje gereden, met z’n vijven in de auto. Deze reis is een absolute aanrader als je fan bent van de Spaanse keuken. Wij gaan de reis nog een keer maken en huren dan zeker weten weer een auto bij Sunny Cars!

Eten Volgens Mij

Reisjournalisten of -bloggers

Eten Volgens Mij is een foodblog van zeven enthousiaste foodbloggers. Met makkelijke, snelle en verrassende recepten willen ze jou inspireren om op een simpele manier toch iets lekkers te toveren. Daarnaast vind je hier onze favoriete adresjes en meer foodie fun!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou