Extra bestuurder bij je huurauto. Hoe zit dat?

Yes, op vakantie! Een nieuwe bestemming verkennen en optimaal genieten van een nieuwe omgeving. Zonnestraaltjes erbij? Of liever kou en sneeuw? It’s up to you. Wat uiteraard wel een gegeven is, is dat je veel meer uit je vakantie haalt met een huurauto. Zo kom je op mooie plekken waar je anders niet zou komen. Zoekende naar die (soms afgelegen) plekjes, is het wel zo fijn als je het autorijden kunt afwisselen. Te lang achter het stuur zitten is niet comfortabel en ook niet verstandig. Een extra bestuurder biedt op zo’n moment uitkomst!

Maar hoe zit dat nu precies met die extra bestuurder bij all-in autohuur? In deze blog leggen we je uit of de extra bestuurder standaard in de prijs is inbegrepen ja of nee, hoe je een extra bestuurder bij kunt boeken en ga zo nog maar even door. Lees je mee?

Is de extra bestuurder standaard inbegrepen bij all-in autohuur?

Zorgeloze autohuur; dat is waar wij voor staan. Alles wat je nodig hebt is vooraf geregeld. Maar een extra bestuurder, is die ook inbegrepen bij all-in autohuur? Nee, niet standaard. Niet iedereen wil daar immers gebruik van maken! Maar ‘niet standaard inbegrepen’… wat bedoelen wij daar nu mee? Nou dat zit zo: soms is de extra bestuurder wél inbegrepen, maar niet altijd. Check daarom bij het maken van je reservering goed of de extra bestuurder inclusief is ja of nee.

Hoe zie je wanneer het wel inbegrepen is?

Wanneer je op onze website je zoekopdracht invoert, krijg je vervolgens alle beschikbare huurauto’s te zien. Bij elke huurauto zie je heel overzichtelijk belangrijke informatie staan, zoals: waar kan ik de huurauto ophalen? Maar óók of de extra bestuurder is inbegrepen, zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding. Staat dit er níet bij? Dan is de extra bestuurder dus niet inbegrepen bij deze huurauto.

extra-bestuurder-blog
Hier zie je of een extra bestuurder bij de all-in autohuur is inbegrepen.

Maar is het dan helemaal niet mogelijk om bij de huurauto die jij op het oog hebt een extra bestuurder bij te boeken? Ja, dat wel. Hier lees je meer over in de huurvoorwaarden. Ook als er wél al een extra bestuurder is inbegrepen bij de huurprijs, is het mogelijk om nog extra bestuurders bij te boeken. Dus ga je met een groepje op vakantie? Dan kun je bijvoorbeeld ook nog een derde bestuurder bijboeken. Ook hier lees je meer over in de huurvoorwaarden.

Check de huurvoorwaarden

Als je de huurvoorwaarden opent, kun je meer informatie vinden over of het mogelijk is om een extra bestuurder bij te boeken en wat de kosten hiervan zijn. Deze informatie vind je onder het kopje ‘Belangrijke huurinformatie’.

 

Hoe boek je een extra bestuurder?

Een extra bestuurder bij je huurauto is gewoon hartstikke fijn. Mocht er iets gebeuren, dan zijn er meerdere bestuurders die achter het stuur mogen plaatsnemen. En heb je een dagje geen zin om de chauffeur uit te hangen? Dan vraag je gewoon je reisgenoot. Maar hoe boek je nu een extra bestuurder? Doe je dit via Sunny Cars of ter plaatse? Het antwoord is: dit kan beide.

Vooraf extra bestuurder regelen met handige service

Bij Sunny Cars vinden we het een fijn idee dat de klant de huurauto zelf ‘op maat kan maken’. Dit is mogelijk met onze handige services. Één van de services is bijvoorbeeld Extra bestuurder. De naam zegt het al: kies je voor Extra bestuurder als service, dan regel je dit al van tevoren en zit de extra bestuurder bij de huursom inbegrepen. De naam van de extra bestuurder geef je ter plaatse door. Zowel de hoofdbestuurder als elke extra bestuurder dient het huurcontract te ondertekenen.

Uiteraard dient ook elke extra bestuurder een geldig rijbewijs te tonen.

Extra bestuurder ter plaatse regelen

Je kunt er ook voor kiezen om de extra bestuurder ter plaatse te regelen. In de huurvoorwaarden vind je de kosten voor een extra bestuurder terug. Ter plaatse laat je dan gewoon de extra bestuurder op het huurcontract bijschrijven en klaar ben je! Nu kun je samen de vakantiebestemming met de huurauto gaan verkennen.

Nog wat handige informatie over de extra bestuurder bij je huurauto

De extra bestuurder dient bij het ophalen van de huurauto aanwezig te zijn om het huurcontract samen met jou te ondertekenen. Als je een all-in huurauto reserveert voor 14 dagen, is het dan ook mogelijk om een extra bestuurder voor slechts 4 dagen bij te boeken? Nee, dat is niet mogelijk. De extra bestuurder boek je bij voor de gehele huurperiode. Stel dat jouw reisgenoot pas later arriveert, dan is het wel mogelijk om hem of haar later als extra bestuurder op het huurcontract te laten bijschrijven. Jullie dienen dan alleen wel samen naar het verhuurkantoor terug te keren om dit te laten doen.

Een hoop informatie, dat zeker. Maar nu is het wel duidelijk wat de voordelen van een extra bestuurder zijn en hoe je dit regelt. Heb je vragen? Onze autohuurexperts staan uiteraard voor je klaar. Heb je al een vakantie gepland? Vergeet dan zeker niet je all-in huurauto te reserveren. Zo haal je meer uit je vakantie!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Hans Kooper

23 februari 2020 | 9:30 am | Reageer op Hans Kooper

Ik heb het al een keer tel doorgegeven, maar als je via de website van Sunny Cars Girona Spanje invoert geeft dat geen resultaat, wel Gerona met een "e". Girona wordt over het algemeen het meest gebruikt.
Lijkt me verstandig dat jullie Girona met een "i" ook als verhuur bestemming aanmerken.

Hartelijke groeten,
Hans Kooper

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

24 februari 2020 | 10:25 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Hans,

Dankjewel voor het doorgeven! Ik ga kijken of we dit kunnen oplossen :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.