fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Fascinerend Lanzarote

Lanzarote is te bijzonder om er alleen voor een strandvakantie naar toe te gaan. Mijn eerste tip is dan ook: huur een auto en verken dit vulkanische eiland. De natuur is wat je noemt bijzonder. De bodem bestaat uit vulkanische grond en gesteente en de bergen zijn veelal gevormd door lavastromen. De Zuidwestkust heeft een prachtige ruige kustlijn. Vanaf Los Hervideros rijd je richting het leuke plaatsje  El Golfo over een prachtige weg dwars door het lavalandschap. Echt mooi.

El Golfo Lanzarote Roadtrip

Mijn tweede tip is om in El Golfo naar een klein groen meertje te gaan. Neem de tijd voor de wandeling naar beneden, anders mis je tussen de rotsen de meest mooi gekleurde krabben. Lunchen doe je in het gezellige restaurantje Costa Azul. Het ligt direct aan het water, je kunt hier heerlijk eten en genieten van de ruige golven die tegen de rotsen slaan.

Autohuur lanzarote uitzicht roadtripLanzarote is te bijzonder om er alleen voor een strandvakantie naar toe te gaan. Mijn eerste tip is dan ook: huur een auto en verken dit vulkanische eiland. De natuur is wat je noemt bijzonder. De bodem bestaat uit vulkanische grond en gesteente en de bergen zijn veelal gevormd door lavastromen. De Zuidwestkust heeft een prachtige ruige kustlijn.

Wat je niet mag missen op Lanzarote

1. Nationaal Park Timanfaya

Het is absoluut een aanrader om het Nationaal Park Timanfaya te bezoeken. Hier vind je het voor Lanzarote zo typische maanlandschap en de Montañas del Fuego (de vuurbergen). De vele kleurschakeringen geven dit landschap een fascinerend uiterlijk.

2. El Mirador del Rio

Elke grote rotonde op Lanzarote heeft een kunstwerk. De meeste zijn van de beroemde kunstenaar Cesar Manrique, die hier heeft gewoond. Hij bouwde ook veel typische projecten, waaronder Jameos Del Agua, Jardin de Cactus, Fundacion Cesar Manrique , Momento al Campesino en El Mirador del Rio. Deze laatste is een prachtig uitkijkpunt op de meest noordelijke punt van Lanzarote. Met uitzicht op de blauwe oceaan en het kleine eilandje La Graciosa.

3. Het dorpje Playa Blanca

Het dorpje Playa Blanca (wit strand) bestrijkt de gehele zuidlijn en heeft een lengte van ca. 7 km. Het heeft een mooie wandelboulevard met leuke terrasjes, winkeltjes en stranden. Helemaal aan de rand van dit dorp liggen de zandstranden Playa Papagayo. Makkelijk te bereiken met een huurauto en er is volop parkeerplaats. Vanaf Los Hervideros rijd je richting het leuke plaatsje  El Golfo over een prachtige weg dwars door het lavalandschap. Echt mooi.

 

Karien de Wit

Reisjournalisten of -bloggers

Karien de Wit is reisagent bij D-Reizen en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Lanzarote die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou