fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Florida is de Sunshine State

 

Als je met een auto door Florida reist is het een goed idee om naar St. Pete Beach in Clearwater/St. Petersburg te gaan. Je vindt hier 25 kilometer aan lange witte zandstranden en ze zijn overweldigend mooi! Wat ik vooral leuk vond was de weg er naar toe.

Clearwater Strand roadtrip florida

De verschillende eilanden van Clearwater zijn met elkaar verbonden door hoge, lange bruggen. Je betaalt een paar dollar tol, maar dan heb je wel een hele mooie entree. Als je er toch bent, ga dan naar Jimmy’s B’s, uitgeroepen tot beste beach bar van Florida!

Wat je zeker moet doen in Florida

1. Denk je aan Florida, dan denk je aan watersport.

Of het nu paddleboarding, skimboarden, kitesurfen surfen, snorkelen, duiken of kayakken is, in Florida kan het allemaal. In het gebied van Clearwater zijn vele watersportcentra waar je een uitrusting kunt huren of lessen kunt volgen. Op www.visitstpeteclearwater.com vind je veel informatie hierover.

2. Groot, groter, grootst

In Amerika is alles groot, groter, grootst en in Florida misschien nog wel het meest. Zeker als het om pretparken gaat. Op de site van Visit Florida staan meer dan 50 pretparken en funacitiviteiten vermeld. Ga je voor het eerst, sla dan zeker Walt Disney World niet over, van alle Disney parken de grootste met de meest spectaculaire attracties.

3. Art Deco Historic District

Veel historie vind je niet in Florida, maar in Miami heb je het Art Deco Historic District. Hier staan gebouwen uit de jaren ’20 en ’30 en dat is voor de VS heel bijzonder. De wijk is door z’n futuristische vormen – zeker voor die tijd – en mooie pastelkleuren  heel fotogeniek. Niet voor niets dus dat hier vaak fotoshoots gehouden worden.  De beroemde Ocean Drive herken je vast als je de serie Miami Vice hebt gezien.

 

Myrthe Krabbenborg

Reisjournalisten of -bloggers

Myrthe Krabbenborg is reisagent bij TUI en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in de USA die je absoluut moet ontdekken.

 

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou