Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Gadget on wheels

Opgegroeid in de jaren ’80 zat ik aan de buis gekluisterd als mijn favoriete serie Knight Rider begon. Superhandig of juist onhandig, zo’n auto bomvol techniek en gadgets?

Het is vaak een ware ontdekkingsreis door alle wilde, technische foefjes in nieuwe auto’s. Gadgetnerd Alexander Klöpping zou er zelfs migraine van krijgen. Mijn auto waarschuwt mij bijvoorbeeld subtiel met lichtsignalen in de buitenspiegels als er een medeweggebruiker in de dode hoek zit. En de lane departure warning werkt in mijn Duitser als een overbezorgde moeder: ‘Binnen de lijntjes blijven rijden Odiel.’

De auto start ik tegenwoordig zonder sleutel, maar met een startknop. Superhandig. Tenzij je je vriend met de auto op het vliegveld afzet, snel weer wegrijdt om op tijd op je werk te komen, en er halverwege de route achter komt dat hij de autosleutel nog in zijn jaszak heeft…

femme frontaal gadgets

Even de tijd nemen

Al die techniek is er om mijn autoreis zo ontspannen én veilig mogelijk te maken. Zelfs huurauto’s beschikken over adaptive cruise control waarbij de auto automatisch afremt bij een naderende file. Ook een bird eye parkeercamera om schadevrij in te parkeren kom ik steeds vaker tegen. Heel praktisch als je het Spaans benauwd krijgt als je moet inparkeren.

Het duurt vaak even voordat je de duizelingwekkende reeks van technische foefjes in de auto volledig doorhebt. Zonder uitleg is veel techniek aan boord eerder onhandig dan superhandig. Zeker als je op vakantie in een mooie huurauto stapt. Het begint vaak al met tanken: waar zit de knop om de benzinetank te ontgrendelen? Arghhh! Om al die techniek onder de knie te krijgen, gun ik mijzelf tegenwoordig iets meer tijd om een nieuwe auto te leren kennen voordat ik ermee wegrijd. Want die huurauto’s komen wel in de buurt van KITT, maar praten mij nog niet uit zichzelf bij over alle nieuwe snufjes!

Odiel Mennink

Reisjournalisten of -bloggers

Odiel Mennink is oprichter en testredacteur van FemmeFrontaal.nl, het online automagazine voor de vrouwelijke kijk op auto’s. Ook maakt ze deel uit van de internationale jury van de Women’s World Car of the Year-verkiezing.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Emdebee

26 maart 2017 | 9:53 am | Reageer op Emdebee

'Afgelopen zaterdag in Kassa', dat mag nou wel eens aangepast worden. Die uitzending was nl. al in februari 2013, vier jaar geleden! Eerder toen ik deze aanbeveling zag, ben ik gaan zoeken om de gemiste uitzending terug te zien. Nergens te vinden natuurlijk. Nu wordt het wel eens tijd dat SunnyCars er in de kop een jaartal bijzet.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

27 maart 2017 | 11:48 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Emdebee,

Het bericht is inderdaad niet recent. Onze RSS-feed laadt automatisch gerelateerde berichten in. Die kunnen dus ook wat ouder zijn. De datum staat echter wel gewoon boven de blog. Ik zal een update toevoegen om duidelijk te maken dat het filmpje inmiddels inderdaad helaas niet meer beschikbaar is.

Met vriendelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou