Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Geen creditcard? Dan annuleer je die huurauto toch even?

Daar gingen ze. Lekker met het vliegtuig naar Italië. Dat was wel wat anders dan een paar jaar geleden. Toen stonden ze uren vast voor de Gotthardtunnel. Maar nu: heerlijk! Binnen twee uurtjes op de plek van bestemming. Terwijl zij in de Italiaanse aankomsthal op hun bagage wachtte, zou hij de huurauto alvast wel even ophalen. Nog even checken: rijbewijs, creditcard….  Ze keken elkaar verschrikt aan. De creditcard! Die hadden ze thuis gelaten, zodat ze hem niet konden verliezen.

Annuleren

Deze klanten hingen binnen no-time aan de telefoon met de vraag of wij ze konden helpen. Lastig, want we willen natuurlijk helpen, maar zonder creditcard op bestuurdersnaam krijg je in Italië echt je huurauto niet mee. Gelukkig hadden ze onze Flexservice afgesloten, dus ze mochten de reservering kosteloos annuleren… tot 4 uur voor huuraanvang. Maar ja, ze stonden er al.

autohuur-creditcard-vergeten-tips

No show aanvragen

Dus hoe moest het verder? Wij belden met de verhuurder. “Mag het echt niet?” “Nee, het mag echt niet. We hebben een no-cash-policy om onze medewerkers te beschermen.” Er was weinig aan te doen en dus moesten we de klanten het slechte nieuws brengen: geen huurauto.

Uiteindelijk heeft onze afdeling customer care om coulance aan de verhuurder gevraagd. Die mag namelijk 100% kosten doorbelasten, maar misschien willen ze in dit geval met één dag huur genoegen nemen. We helpen het onze klanten hopen! Het is nog even wachten op uitsluitsel van de verhuurder. Meestal laat die ons binnen 6 weken iets weten.  Als hij besluit om zich coulant op te stellen, kunnen wij het restant van de huursom aan de klanten terugbetalen. Ik houd jullie op de hoogte.

Met zonnige groet,
Susanne Pols

 

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

horst

11 september 2016 | 12:45 pm | Reageer op horst

Ik lees nergens iets over eigen risico blokkade van creditcard in spanje werdt er 1100.00 euro gereserveerd voor het geval dat er een krasje of iets met de banden deukje er loopt ook niemand mee om de auto te bekijken

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

12 september 2016 | 1:44 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Horst,
Bedankt voor je reactie.
De hoogte van het eigen risico verschilt per verhuurder en per bestemming. Je vindt dit terug in de voorwaarden die je tijdens het boeken accepteert en die je je bij de voucher toegestuurd krijgt.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Andreas Bartels

11 september 2016 | 11:24 am | Reageer op Andreas Bartels

Nou niet alleen in Italie kun je geen auto huren/krijgen als de creditcard niet op naam van de bestuurder staat. Mijn vrouw wilde via SunnyCars een auto huren in Nederland met mijn creditcard (wij wonen in Italie) en ook in Nederland kon zij geen auto huren via SunnyCars zonder creditcard die op haar eigen naam staat. Dit gezegd zijnde om alles wel even in het juiste perspectief te zetten!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

12 september 2016 | 1:42 pm | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Andreas,
Bedankt voor je reactie.
Klopt. Het geen waarborg pakket is op een beperkt aantal bestemmingen verkrijgbaar: https://www.sunnycars.nl/all-inclusive-service/auto-huren-zonder-creditcard/. Hier zetten we ze voor je op een rijtje.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou