Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Generatiekloof autohuur bij Nederlandse automobilist

“Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg!” is een typische Nederlandse uitspraak. Uit een onderzoek dat wij recent hebben laten uitvoeren door Team Vier, blijkt deze uitspraak nog steeds te kloppen als het om autohuur gaat. Een klein model auto is namelijk favoriet. Wel was er een behoorlijk verschil tussen de jongere (onder 35 jaar) en oudere (boven 50 jaar) generatie.

Klein maar fijn
In de enquëte vroegen we naar het model auto dat gehuurd wordt. Hieruit kwam naar voren dat 50% van de Nederlandse automobilisten op de kleintjes let en een kleine auto huurt op vakantie. In onze boekingsgegevens zien wij dit inderdaad terug, er wordt vaak gekozen voor een model uit de economy of comfort klasse.

Nederlanders zuinig?
Ook stelden we de vraag ‘Als geld geen rol speelt, welke huurauto zou je dan kiezen?’ Wat blijkt? Dan wordt de kleine auto door maar 34% van de Nederlandse automobilisten omgeruild voor een luxere auto. Lang niet iedereen kiest dus voor een duurdere en grotere auto. Zelfs niet wanneer er niet op de kosten gelet hoeft te worden. `Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg` is hier dus zeker van toepassing.

Jongeren versus ouderen
Grappig feitje: de oudere generatie is bescheidener in de keuze van een huurauto dan de jongere. Als geld geen rol speelt kiest ruim 26% dan voor een model uit de comfort klasse en slechts 14% neemt een upgrade naar een auto uit de luxe klasse. Van de jongere generatie kiest ruim 29% direct voor een auto uit de luxe klasse. Een snelle cabrio is dan de droomhuurauto onder jongeren (21%), terwijl de SUV of Jeep één van de favorieten is onder de 35 tot 49 jarigen (18%).

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou