fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Genieten van eb en vloed in Brehat

Op roadtrip door Bretagne? Sla dan Île de Brehat niet over. Een idyllisch eilandje met een bijzondere getijdenkust op nog geen tien minuten varen van het vaste land. Brehat is autovrij, dus de auto parkeer je eerst in Pointe de l’Arcouest. De overtocht alleen is al de moeite waard. Nergens is het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden zo mooi als vanaf het water.

Bretagne-Brehat-Getijdenkust-edit

Dat Île de Brehat ook wel het bloemeneiland wordt genoemd, is meteen duidelijk. Bij aankomst waan  je je in een andere wereld, zo groot is de verscheidenheid aan bloemen. Je hebt hier hortensia, mimosa, moerbei, eucalyptus en camelia, maar de bloem die je het meeste tegenkomt is de agapanthus. Een bijzondere bloem die het eiland van juni tot en met september blauw/paars kleurt. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar doet het hier goed door de Golfstroom die het hele jaar voor een microklimaat zorgt. Behalve bloemen zijn er meer dan 100 vogelsoorten en ook de ruige kust maakt het hier bijzonder. Bréhat bestaat uit twee hoofdeilanden en is 3,5 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. In het zuiden ligt het stadje met een kerk uit de 16e eeuw. In het noorden doet het landschap sterk aan Ierland denken. Echt een paradijsje, vooral als het eb is.

Drie keer doen in Bretagne

1. Ga een dagje naar Paimpol.

Een leuke plaats met bijzondere redershuizen en charmante straatjes, maar ga vooral naar deze plaats om haar specialiteit te eten: de oester La Paimpolaise. In het vlakbij gelegen haventje van Loguivy-de-la-mer eet je de echte Bretonse kreeft.

2. Mont St. Michel

Origineel is het niet, maar als je in deze buurt bent kun je eigenlijk niet om de Mont St. Michel heen. Het is een wonderlijk bouwwerk op een heel bijzondere plek en het staat ook nog eens op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk en dat merk je. Wanneer je ook gaat, je bent er nooit alleen. Maar zoals gezegd, je kunt er niet om heen.

3. De roze Granietkust Ploumanac´h

Aan de andere kant van Brehat ligt Ploumanac’h – ja zo schrijf je het echt – dat je meteen herkent aan z’n roze granietkust. Roze rotsen die langzaam overgaan in de oceaan. Ze hebben vaak rare vormen wat al heel wat bijzondere bijnamen heeft opgeleverd, zoals de stapel pannenkoeken, de paddenstoel en de heks. Maar bijzonder zijn ze zeker.

 

Miez (TravelGoom)

Reisjournalisten of -bloggers

Miez (TravelGoom) is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter tips en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens zijn reizen. Voor Sunny Cars gaf hij deze tip voor een must-see-plekje in Frankrijk die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou