Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Gipsvlucht of extra bestuurder?

Na een lange en intensieve voorbereiding in de sportschool om alle spieren los te krijgen én een opfrisles in een indoor skipiste, gaat het nu gebeuren: mijn jaarlijkse skivakantie in de Franse Alpen staat voor de deur.

De vooruitzichten zijn fantastisch

Een dikke anderhalve meter sneeuw, weinig wind, een aangename dagtemperatuur van min drie, een lekker zonnetje én halverwege de week wordt er weer verse sneeuw verwacht. Jubelstemming alom!

Mijn reisgenoot kan ontzettend goed in de bergen rijden, zegt hij. En dus vind ik het vanzelfsprekend dat hij de hele reis achter het stuur van onze huurauto zit. Ik geef hem op als hoofdbestuurder.

wintersport autohuur ongeluk

Toch?

Geen tijd om over na te denken, de besneeuwde bergen wachten op ons. Na drie dagen skiën valt mijn reisgenoot echter zomaar om en breekt daarbij zijn arm. Geen grote ramp, maar helaas mag hij met gips en mitella niet achter het stuur van de huurauto gaan zitten. En dus zal ik aan het eind van de week naar huis moeten rijden. Voor de zekerheid kijk ik op mijn huurcontract en de voucher. Oeps.

Geen extra bestuurder inclusief

Maar ja, we moeten wél naar huis. Ik twijfel maar heel even. Dan denk ik: wat niet weet, wat niet deert. Niemand die gaat controleren of ik het ben die achter het stuur zit of mijn reisgenoot. Bovendien heb ik gewoon mijn rijbewijs mee.

Wij hebben geluk en komen zonder problemen weer in Nederland aan. Daar krijg ik op mijn kop van mijn collega’s bij Sunny Cars. Ze vragen zich af of ik gek ben geworden. Of ik misschien een avondje te heftig heb ge-après-skied. Want juist ik zou toch moeten weten dat je niet verzekerd bent als je als onaangemelde tweede bestuurder besluit achter het stuur van een huurauto te kruipen.

Ze hebben gelijk

Ik had mijn collega’s natuurlijk gewoon moeten bellen vanuit Frankrijk. Dan hadden zij direct iets voor me kunnen regelen met de lokale verhuurder. Maar beter was het geweest als ik gewoon vooraf had gecheckt of een extra bestuurder bij de huurprijs was inbegrepen. Dan had ik mezelf kunnen laten bijschrijven op het huurcontract. Alleen op die manier ben je goed verzekerd en kun je echt genieten van zorgeloze autohuur.

Fidji

Autohuurexpert

Sinds 2011 schittert Fidji op de Reserveringsafdeling. En haar karakter is nét zo zonnig als haar naam doet vermoeden. Reizen is haar grote hobby – met de VS, Zuid-Afrika en Vietnam als haar top 3 mooiste bestemmingen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Mirjam van der Vlies

6 december 2016 | 6:34 am | Reageer op Mirjam van der Vlies

Ik heb meer dan 3000 km gereden in Amerika van San Francisco tot Las Vegas in een Jeep Cherokee van Sunny Cars. Dat was in november dit jaar. We zijn net weer thuis. Het rijden was helemaal GEWELDIG. Wat een auto. Alle luxe. In de Grand Canyon kregen we een sneeuwstorm. En....verwarmde stoelen....verwarmd stuur. Genoten van deze auto!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

6 december 2016 | 12:31 pm | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Mirjam,

Dat klinkt als een te gekke reis met een wel heel fijne huurauto. Fijn om te lezen! En nu lekker nagenieten of alvast vooruit kijken naar de volgende trip. Heerlijk!

Met vriendelijke groet,
Pieta van Sunny Cars

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou