Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Google Trips: reisgids zonder internet

Ook op vakantie is je mobiele telefoon onmisbaar. Je kunt alles online opzoeken en bent dus niet meer afhankelijk van het meeslepen van allerlei papieren. Maar wat als je nou even geen bereik hebt? Weet je dan nog het telefoonnummer van je hotel? Of de route naar die leuke bezienswaardigheid? Dát probleem had je niet met die “ouderwetse” papieren.

Geen paniek!

Er is nu een app die je ook volledig offline kunt gebruiken en die zelfs nog een streepje voor heeft op de hele papierwinkel. De app heet Google Trips en is een mobiele reisgids die jou helpt om zoveel mogelijk uit je bestemming te halen. Google Trips heeft uitgebreide reisinformatie voor meer dan 200 bestemmingen. Het enige dat je nodig hebt is een Google account, daarmee log je in.

Hoe werkt Google Trips?

Wanneer je de app voor het eerst opent moet je inloggen met je Google account. Je kunt overigens altijd wisselen van account, want het koppelen van meerdere accounts is geen probleem. Je Gmail- account wordt automatisch gecheckt op hotelreserveringen en vluchten. Per bestemming wordt een trip aangemaakt en onder “reservations” wordt de reisinformatie overzichtelijk weergegeven in een reisschema. Je hoeft dus niet meer je mail door te spitten op zoek naar die ene mail met je hotelreserveringsnummer.

google trips your trips app reservations

Je kunt ook zien op basis van welke e-mail de info wordt weergegeven. Zowel per trip als per reservering. Wil je liever niet dat Google Trips je mail gebruikt? Dan schakel je het simpelweg uit via het instellingen menu.

Ontdek jouw bestemming met day plans.

Day plans zijn je nieuwe reisgidsen. Je krijgt persoonlijke aanbevelingen gebaseerd op hoe lang je reis duurt, populaire attracties en je historische gegevens. Elke bestaande gids is aan te passen aan jouw wensen. Trek je liever je eigen plan? Dan maak je gewoon een route op maat. Begin bij een bezienswaardigheid en Google Trips geeft je automatisch alternatieven voor andere dingen in de buurt. Super efficiënt!

google-trips-day-plans-offline

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Via Food & Drinks vind je alle lokale cafés en restaurants, inclusief beoordelingen. Tot slot krijg je via Getting around allerlei nuttige informatie over je bestemming. Bijvoorbeeld over het vervoer in en om de stad, de verkeersregels en lokale gewoontes.

Trips zonder Wi-Fi

Het grote voordeel van Google Trips is dat de app te gebruiken is zonder Wi-Fi of data verbinding. Je kunt je trips volledig downloaden voordat je vertrekt, inclusief routebeschrijvingen op basis van Google Maps. Dat is niet alleen handig om je internetverbruik in het buitenland te beperken, maar ook als je op een plek bent waar je geen of slechte verbinding hebt. Dan merk je pas hoeveel informatie er op je telefoon staat waar je data verbinding voor nodig hebt.

Heb je wel verbinding? Dan krijg je real-time informatie over bijvoorbeeld openingstijden of aangepaste suggesties op basis van de tijd of het weer. Gaat het regenen? Dan zie je vanzelf suggesties voor indoor-activiteiten.

Waarom Google Trips?

Google Trips is al het handige van Google gecombineerd in een app die je ook nog eens offline kunt gebruiken. Een alternatief is de app Sygic Travel, de nieuwe versie van Tripomatic. Ook Sygic is zeer uitgebreid en biedt veel informatie en opties, maar toch werkt Google Trips net even wat handiger. Zoals je gewend bent van Google.

Google Trips is te downloaden voor Android en iTunes. Have fun!

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rob Ramp

6 november 2016 | 9:26 am | Reageer op Rob Ramp

SUPER , ben nog geeneens op vakantie en hij laat al zien waar ik vanavond kan eten....ziet zelf waar ik ben .... ga bijna naar America....reuze handig !!!!!!!! ben 61 jaar en geniet van alle snufjes die de jeugd misschien allang weet , maar toch : bedankt voor de tip

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Claudia Voncken

7 november 2016 | 4:24 pm | Reageer op Claudia Voncken

Hallo Rob,

Wat leuk om te lezen! Ik wens je in elk geval heel veel plezier met de reis en mocht je nog een tip hebben na het gebruik van de app, laat het mij vooral weten :)

Zonnige groet,
Claudia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou