Griekse en Romeinse overblijfselen op Sicilië

Op Sicilië kun je prachtige autoritten maken. De Golf van Castellamare is een mooi vertrekpunt om het noordwesten van het eiland te ontdekken. Je komt dan eerst langs de zoutpannen van Trapani waar de bewoners van Carthago in de oudheid al zout wonnen. Dichtbij ligt het middeleeuwse bergdorpje Erice dat als een adelaarsnest op een berg boven de stad Trapani ligt.

Je kunt hier met een kabelbaan vanuit Trapani naar toe en dan heb je meteen een prachtig uitzicht op de zoutvlakten. Wat meer naar het binnenland ligt op een eenzame vlakte de tempel van Segesta, een klassieke Dorische tempel uit de Griekse oudheid. Wandel vanuit hier naar de top van de Monte Barbero en bewonder de overblijfselen van een Romeinse stad. Vanaf de tribunes van het theater kijk je uit over het kleurrijke landschap van Sicilië met in de verte weer de Golf van Castellamare.

Maar er is nog meer doen!

Egadische Eilanden

Levanzo Sicilië

Voor de kust van Trapani liggen de Egadische Eilanden. Een bekende vakantiebestemming voor veel Italianen, maar je kunt er ook een dagtrip naar toe maken. Parkeer de huurauto op de havenkade en neem de snelle draagvleugelboot naar de eilanden Favignana en Levanzo. Je bent er in een half uur en kunt hier wandelen, een fiets huren of de grotten bezoeken.

Proef de Marsala

Marsala Sicilië

Ten zuiden van Trapani ligt Marsala, de thuishaven van de marsalawijn. Een Siciliaanse aperitiefwijn. Wil je meer over deze wijnsoort te weten komen, bezoek dan de Azienda Di Bartolo. Hier produceren ze de wijn al sinds 1860. Wel vooraf reserveren.

Visafslag

Sicilië Sciaccia

In Sciacca is het rond 5 uur ’s ochtends een drukte van jewelste op de visafslag. Rond die tijd komen de vissersboten binnen en wordt er meteen druk gehandeld. De vis wordt klaargemaakt voor transport, zodat de restaurants al bij de lunch verse vis kunnen serveren. Vind je het niet erg om vroeg op te staan? Het is de moeite waard om een keer mee te maken. Als je er toch bent, eet dan meteen een vers visje.

Reisreporter Willemien

Reisjournalisten of -bloggers

Willemien is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter handige tips en mooie foto’s van haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tips over het prachtige Sicilië.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.