Griekse verkoeling in de Acheron Rivier

1 August 2016 2 460

Auteur

Ingrid Hakkens

Gastblogger

Op zoek naar een verkoelend uitstapje op het vasteland van Griekenland? Ga dan naar Acheron, een grote rivier in het district Epirus dat tegen Albanië en Macedonië grenst en weer een heel ander Griekenland is dan je van de eilanden kent.

Griekenland_Acheron_Rivier

Het water in de rivier komt van de gesmolten sneeuw, hoog uit de bergen van Ioannina. En dat merk je. Wij hadden enthousiast onze zwemkleding meegenomen, maar ik ben niet verder dan halverwege mijn benen het water in geweest. Het was ijs- en ijskoud! Maar behalve zwemmen kun je er ook kanoën, kajakken, raften of een excursie te paard boeken waarmee je dwars door de rivier loopt. Een machtig gezicht in dit paradijsje. Wij reden vanuit Parga naar Glyki, waar je bij Café Exo Acheron gratis kunt parkeren. Het café heeft een kleine kaart, maar je zit er prima op het terras met uitzicht op de rivier.

Wat kun je nog meer doen in West-Griekenland

1. Parga, de leukste plek van Epirus

De Acheron Rivier kun je goed bezoeken vanuit Parga. Parga is misschien wel de leukste plek van Epirus. Parga is gemoedelijk en sfeervol, de terrasjes gezellig en er zijn veel kleine winkeltjes en smalle steegjes. De ligging tegen de berghelling is top. Rondom Parga liggen diverse authentieke dorpjes. De plaatselijke bevolking is gastvrij en altijd in voor een praatje. Een leuk gebied voor een rondreis per auto.

2. Een dagje Corfu

De meeste toeristen in Parga zijn dagjesmensen uit Corfu. Maar ben je hier met vakantie, dan kun je het ook omdraaien. Ga een dagje naar Corfu en bezoek het oude en het nieuwe fort van Kerkyra, oftewel Corfu-stad.

3. Het orakel Nekromanteion

Een belangrijke bezienswaardigheid is het Nekromanteion, ook bekend als het orakel van de doden dat vlakbij het dorp Mesopótamos (tussen twee rivieren) ligt. Het kwam al voor in de Odyssee van Homerus en werd vroeger gezien als de poort naar de Onderwereld waar je in contact kon komen met de doden.

griekenland huurauto boom ctablok

Rij onbezorgd rond in Griekenland

Om ontspannen en in alle vrijheid te genieten in Griekenland regel je vooraf je all-in huurauto. Bij Sunny Cars zijn alle - benodigde - verzekeringen inbegrepen en kun je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Dat rijdt een stuk lekkerder. Ontdek alle All-in voordelen!

Zoek huurauto in Griekenland >

2 Reacties (

Luc segers

11 July 2017 at 11:21 Reply

Wij gaan er elk jaar heen. Heerlijk om de rivier in te lopen, het grootste gedeelte is lopend te doen. Af en toe moet je even een stroomversnelling zien door te zwemmen. Als je eenmaal door bent is het heerlijk verfrissend! Zie het als het afkoelen na gebruik van de sauna! Als je na wat klauteren bij de brug komt, krijg je een splitsing. Ga je daar naar links, dan kom je op een moeilijk te beklimmen passage. Als je daar voorbij geraakt kun je nog een heel eind verder. Neem er wel ruim de tijd voor, dit doe je niet in een uurtje! Zorg voor goede waterschoenen, en ga er niet ongetraind aan beginnen!

Pieta Harsveld

Pieta Harsveld

11 July 2017 at 13:24 Reply

Dag Luc,

Wat leuk om te lezen. Zo te lezen zijn jullie er inderdaad goed bekend.

Alvast veel plezier voor de volgende trip gewenst!

Met zonnige groet,
Pieta

Leave a Reply

* Nodig om je reactie kunnen plaatsen.