Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Groen rijden

2015 was het warmste jaar ooit gemeten. Dat heeft voor- en helaas ook nadelen. Zo valt de wintersport voor veel mensen letterlijk in het water, omdat er geen sneeuw ligt. Steeds meer landen krijgen te maken met extreme weersomstandigheden. En de hooikoorts is wel erg vroeg dit jaar. De natuur is duidelijk van slag. Kunnen wij daar wat aan doen? Ik denk van wel, alle beetjes helpen.

Er is altijd wel iets wat je kunt veranderen om meer rekening te houden met klimaatverandering. Of dat nou in of om je eigen huis is, op het werk of onderweg. Zo ook bij het boeken van een vakantie. Wel of niet met eigen auto, wel of niet vliegen en zo ja direct of met een omweg, all-inclusive accommodatie of toch niet, etc. Keuzes, keuzes. Gelukkig zien we dat reisaanbieders ook steeds bewuster worden. Luchtvaartmaatschappijen vervangen hun vloot door energiezuiniger toestellen en het eco-toerisme viert hoogtij.


Greenseat groen rijden

Klein bedrag, groot gebaar

Bovendien kun je voor-, tijdens- of na afloop van je vakantie de CO2-uitstoot die jouw vakantie veroorzaakt heeft, compenseren. Zelf doe ik dat altijd voor mijn vliegreizen. Maar ook voor de huurauto. Sunny Cars werkt daarvoor samen met GreenSeat. Na een reservering krijg je de mogelijkheid om de huurauto ´groen´ te maken. Bij sommige van onze reisbureaupartners wordt dat trouwens al automatisch voor je gedaan. Wil je er nog even over nadenken? Je kunt het altijd later nog doen via www.greenseat.nl/sunny-cars. Het kost je voor een huursom van € 350,- bijvoorbeeld slechts € 1,75. Een klein bedrag dus, maar waarmee je wel direct projecten steunt die klimaatverandering tegen gaan en huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geven tot duurzame energie. Ga je dan niet met een beter gevoel op vakantie?

GreenSeat groen rijden vergister uitwerpselen

Schone energie uit koeienpoep

Je steunt het GreenSeat project in Cambodja dat huishoudens voorziet van biovergisters. Zo’n vergister zet de uitwerpselen van de koeien en varkens van deze huishoudens om in schoon biogas waarmee ze kunnen koken of hun huis verlichten. Slim toch? Veel schoner dan binnenshuis koken op een houtvuurtje. De rook die daarbij vrijkomt, is zo slecht voor de gezondheid dat als gevolg hiervan wereldwijd jaarlijks meer dan vier miljoen mensen sterven aan met name longziektes. In vergelijking, dat is meer dan de slachtoffers van aids, malaria en tbc bij elkaar. Heftig dus. Nog een voordeel van de biovergister is dat er een toilet op kan worden aangesloten, vaak de eerste in het huis van deze boerenfamilies. Je helpt dus deze mensen een flinke stap vooruit, maar zorgt er ook voor dat ontwikkelingslanden voortaan schonere energie produceren.

Greenseat groen rijden biogas

374 keer de aarde rond

Het afgelopen jaar werden 13.519 ´groene´ Sunny Cars huurauto´s geboekt. In totaal is daarmee 3.109,75 ton CO2 gecompenseerd. Een fantastisch resultaat, want daardoor zijn 3.234 huishoudens in Cambodja voorzien van duurzame energie. Nog meer indrukwekkende feitjes: de gecompenseerde CO2 staat gelijk aan een besparing van 9 hectare bos of 374 de aarde rondrijden.

Het is goed om te zien dat een groeiend aantal klanten bewuster op vakantie gaat. Het aantal huurauto´s met een GreenSeat is flink gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Een mooie ontwikkeling lijkt me die hopelijk dit jaar wordt voortgezet.

 

Ilse Hage

Marketing coördinator

Ilse is Marketing Coördinator bij Sunny Cars en is daarnaast een reiziger in hart en nieren. Citytrips, rondreizen, roadtrips... Ze is van alle reismarkten thuis. Er zijn dan ook weinig plekken op de wereld die ze nog niet heeft ontdekt.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou