fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Haute cuisine in Durban

Durban is een verrassend leuke stad en de moeite waard voor een paar dagen. Als je gaat, dan mag je de stad niet verlaten zonder bij Café 1999 te zijn geweest. Dit pareltje ligt in de trendy wijk Berea, waar je het beste met de auto naar toe kunt gaan. Het restaurant vind je aan een klein plein met winkels. Het is er zeker niet luxe. De sfeer is laid back en het eten to die for.

Bord haute cuisine durban roadtrip

De keuken heeft een Mediterrane stijl en er wordt gekookt met lokale en seizoensgebonden producten. Mijn driegangenlunch bestond uit een voorgerecht met gefrituurde olijven gevuld met ricotta, pitabrood met huisgemaakte dipsausjes, visballetjes met koriander en kipspiesjes. Als hoofdgerecht had ik verse tonijn, die werkelijk smolt op mijn tong en als afsluiter een crème brulee van vanille met een vleugje rooibos. Genieten dus! Het is niet voor niets dat Café 1999 al meerdere keren in de top 10 van beste restaurants van KwaZuluNatal heeft gestaan. Vergeet  ook niet één van de fantastische wijnen te proeven, waarvoor het restaurant verschillende awards heeft ontvangen.

 

Wat je zeker moet doen in Kwazulu Natal

1. In Kwazulu Natal vind je nog traditionele Zoeloedorpen.

Aan de R66 ligt Shakaland met overblijfselen van de filmset van Skaka Zulu, een tv-film uit 1986. In dit ‘dorp’ kun je traditionele maaltijden proeven, de kruidendokter ontmoeten, uitleg krijgen over vechttechnieken en overnachten in een bijenkorfhut. Ondanks dat de bewoners eigenlijk acteurs zijn, krijg je een goed beeld van de tradities en gebruiken van de Zoeloes.

2. Ten oosten van de N11 ligt de route van de slagvelden.

Dit gebied speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Zuid-Afrika en was vaak het toneel van bloederige gevechten. Elke plaats, waaronder Utrecht, Vrijheid, Ladysmith en Dundee, heeft zo zijn gedenkstenen, monumenten en musea.

3. De Drakensbergen

De Drakensbergen is de grootste bergketen van het land en verdeeld in de noordelijke, centrale en zuidelijke bergen. Hoewel de zuidelijke bergen toeristisch het minst ontwikkeld zijn, ligt hier de hoogste pas, de Sani Pass. Je kunt hier alleen met een 4WD komen. Op de top kun je lunchen, wandelen en paardrijden en naar de hoogst gelegen kroeg van Zuid-Afrika gaan. Neem wel je paspoort mee, want voor je het weet ben je in Lesotho.

Maresa van Dijken

Reisjournalisten of -bloggers

Maresa van Dijken is reisagent bij Klooster Reizen en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor must-see-plekje in Zuid-Afrika die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou