Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Heb ik een rijbewijs nodig om een auto te huren?

‘Zo, jullie zijn wel heel soepel! Hoef ik überhaupt wel een rijbewijs te hebben om bij jullie een auto te huren?’

Dit vond ik een wel heel bijzondere vraag, dus ik vroeg om opheldering.

‘Nou,’ zei de klant. ‘Ik kijk naar een auto voor de Verenigde Staten en er staat niet bij hoe lang ik mijn rijbewijs moet hebben!’

Aha! Dat klopt! In de Verenigde Staten maakt het niet uit hoe lang je je rijbewijs in bezit hebt. Het is in dat geval dus niet Sunny Cars die zo makkelijk is, maar de lokale regelgeving.

rijbewijs huurauto

Bekijk de huurvoorwaarden

Het voorbeeld hierboven is dan ook gelijk het meest soepele. Maar dat is niet overal zo, want ieder land kent zijn eigen regels. In Groot-Britannië, hoef je vanaf 25-jarige leeftijd bijvoorbeeld maar een jaar je rijbewijs te hebben. Maar als je tussen de 22 en 25 bent, moet je twee jaar in bezit zijn van je rijbewijs (en een toeslag betalen). Op een andere bestemming kunnen de regels weer heel anders zijn, en ook per wagenparkaanbieder kunnen de voorwaarden verschillen. Neem deze daarom altijd goed door voor je beslist in welke huurauto jij je vakantiebestemming onveilig gaat maken.

Internationaal rijbewijs

Maar met alleen dat rijbewijs, ben je er nog niet altijd. In de huurvoorwaarden lees je of een internationaal rijbewijs verplicht is op de plaats van bestemming. Dit is een vertaling van je gewone rijbewijs. Niets meer en niets minder. Zo´n internationaal rijbewijs is dus ook alleen geldig in combinatie met je originele rijbewijs. Je kunt het halen bij de ANWB.

Rijbewijs kwijt?

En mocht ik je met de titel van dit blog op het verkeerde been hebben gezet: Zonder rijbewijs krijg je de auto niet mee! Je moet altijd het originele rijbewijs bij je hebben. Zelfs een politieverklaring dat je rijbewijs gestolen of verloren is helpt niet. Geen rijbewijs = geen auto. En dat is zonde, want #MetEenHuurautoZieJeMeer.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Han Peter Voerman

23 februari 2019 | 6:25 pm | Reageer op Han Peter Voerman

Beste meneer/mevrouw,
Ik wil een auto huren in de periode 15-3 t/m 1-4. Mijn rijbewijs is geldig t/m 24-6-2019. Is dit een probleem? Dient een rijbewijs tijdens de huurperiode bijv nog een half jaar daarna geldig te zijn?

Ik hoor het graag, alvast bedankt voor uw reactie.

Vriendelijke groet,
Han Peter Voerman

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

25 februari 2019 | 9:57 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Han Peter,

Nee, dat is geen enkel probleem. Je rijbewijs dient geldig te zijn tijdens de huurperiode, maar hoeft niet bijvoorbeeld nog 6 maanden geldig te zijn na het inleveren van de huurauto.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou