fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Heilige bronnen op Sardinië

Al jaren kom ik in Sardinië waar ik vooral de Noordkust verken. Op de Vakantiebeurs sprak ik iemand uit Bitti. Hij vertelde over de geschiedenis van zijn dorp, een beroemd rovershol… Dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien en dus trok ik het binnenland in.

Ontmoeting-bitti-italie-roadtrip

Hotel Su Litthu

De weg naar Bitti was ongelooflijk mooi. Bomen stonden in volle bloei en overal rook het naar verse kruiden. Een slingerweg bracht ons naar boven, waar ineens een prachtig gebouw in de verte opdoemde. Wat een plaatje! Het bleek Hotel Su Litthu te zijn, ons onderkomen voor de nacht. Een vorstelijk onthaal, vrolijke kerkklokken, de heerlijkste streekgerechten en een terras met uitzicht over de vallei bezorgden ons een perfecte avond. Ik vermoed dat de grimmige geschiedenis van dit dorp uit een ver verleden stamt.

3x doen in het Noorden van Sardinië

1. De Heile bron Su Tempiesu

De heilige bron van Su Tempiesu bij Orune ligt op de weg naar Bitti en is een bezoekje meer dan waard. Een wandeling van 20 minuten, eerst naar beneden, brengt je naar een van de mooiste, heilige plekken van Sardinië. Het genezende water mag je meenemen, dus breng een extra plastic flesje mee. Extra, want je eigen fles heb je hard nodig op de weg terug naar boven. Een flinke klim!

2. Museo multomediale del Canto a Tenore

In Bitti is ook een museum, Museo multomediale del Canto a Tenore. Natuurlijk vind je hier van alles over de geschiedenis van het dorp, maar interessanter is de informatie over de su canto a tenòre.  Op luisterzuilen kun je diverse stemmen van deze typische volkszang van Sardinië beluisteren. Nog leuker is natuurlijk een echt optreden bij te wonen.

3. Alghero

Een heel ander Sardinië ontmoet je in Alghero aan de andere kant van de Noordkust. Als je van vis houdt is deze stad een must. Elke dag wordt de verse vis binnengevaren en ’s avonds geserveerd door de vele restaurants op en achter de stadswallen. De gerechten hebben grote overeenkomsten met de Spaanse kaart. Niet zo gek, Alghero ligt recht tegenover Barcelona en is lange tijd in handen van de Catalanen geweest.

Yvon Agterhof

Reisjournalisten of -bloggers

Yvon Agterhof is reisagent bij Personal Touch Travel en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor must-see-plekje in Sardinië die je absoluut met een huurauto moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou