fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Helmi Slings (redacteur Pro Deo)

Het is pisweer en pikkedonker als het team van Pro Deo onder leiding van onze presentator Martijn Krabbé uitrukt om een onschuldig meisje uit de penarie te gaan redden. Nou ja, uitrukt… We staan bepakt en bezakt paraat  te vernikkelen van de kou omdat onze lamlendige taxi maar niet op komt dagen. “Waar blijven jullie?” smst ons camera-team. “We  staan draaiklaar op Schiphol. We hebben Martijn NU nodig!” Of ik als de sodemieter die taxi-chauffeur wil opsporen. Grrrr, de dag is nog niet eens begonnen maar ik heb nu al een ochtendhumeur!

Oh oh Pro Deo

“Oh oh Pro Deo”, verzucht Martijn ironisch, “je had beter wat nachtrust kunnen nemen in plaats van een kopstootje”. Ai, da’s waar ook, die shotjes tequila´s zijn hard aangekomen. Zodra die taxi er is toch maar even een oogje dichtknijpen op de achterbank. Eerst maar eens in mijn tas duiken voor dat telefoonnummer van die vedraaide taxi. Wat? Lees ik het nou goed? Rent-a-smile? Huur-een-glimlach? Is dat de naam van die taxi-centrale? Wat is dit voor ongein? Oh nee, het is het contract van Sunny Cars van onze huurauto, die we deze week hard nodig hebben op Korfoe. Haha, een lach! Nou, het lachen vergaat je wel als je met een kater op een taxi wacht…Helmi Slings Pro Deo

“Wat een droombaan heb jij toch”, verzuchtte mijn lief net nog bij het afscheid, “naar Korfoe waar de zon wél schijnt”. Maar terwijl zij allang weer op één oor naar droomland is, word ik keihard geconfronteerd met de werkelijkheid. KEDENG, KEDENG! Er komt een gammele bak aangekakt. Het zal toch niet? Ja hoor, dat is ‘m dan: onze langverwachte taxi. Als dat de buren maar niet zien! Zij geloven nog in de glitter en glamour van tv-wereld. Ach ja, het zijn schatten dus ik laat ze lekker in die waan. En, even onder ons gezegd en gezwegen, ik had mezelf een beetje laten meeslepen in die  waan van de buren. Niet dat ik een limousine had verwacht met een champagne-bar maar dit aftandse barrel…”Wen er maar aan”, grapt een collega als we dreigen weg te zakken in de versleten achterbank, “we hebben onze Rent-a-smile nog niet gezien. Dat wordt vast lachen..”.

Griekse schoonheid

Als we de volgende ochtend op Korfoe landen en mentaal zijn voorbereid op een Grieks wrak, worden we niet alleen verwelkomd met een stralende zon maar ook met een charmante Griekse schone van Sunny Cars. Ze heeft een verrassing voor ons. Wauw! Wat een bumpers! En hoe subtiel, die extra luchtinlaatjes onder de grille. Schoonheid verblindt soms, maar we geven deze splinternieuwe, knalrode Seat Ibiza graag het voordeel van de twijfel.

Het wordt me het weekje weer wel. Voor die ongelooflijk nare zaak, waarin dat onschuldige Nederlandse meisje in verzeild is geraakt, rijden we van hot naar her en berg op en af. Zelfs daar waar de verkeersborden waarschuwen dat je de bergtop niet verder op kunt rijden, houdt onze huurauto  onvermoeibaar vol. Als we ‘onze’ Seat Ibiza weer inleveren bij de nog altijd zeer charmante Griekse schone en ze ons verwachtingsvol vraagt: “Are you satisfied?”, is er maar één antwoord mogelijk: OH YES! We begonnen onze werkweek in een gammele taxi maar we kregen van Sunny Cars een happy ending!

En, of we naast al die afspraken voor onze spannende Pro Deo-zaak nog gelachen hebben? Oh Oh Pro Deo..!! Begin de dag met een ritje in een Sunny Car, want wie vrolijk rijdt in de morgen, die lacht de hele dag, ja haha, die lacht de hele dag!

Helmi Slings, redacteur Pro Deo

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou