fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

HELP! Mijn man kan geen automaat rijden!

Daar ging ik dan! Mijn eerste vakantie alleen op pad met 2 kleine kids. Twee mannetjes van 1,5 en 3 jaar oud. Op weg naar opa en oma die in midden Frankrijk wonen.Na al enige reiservaring op gedaan te hebben stond het me niet tegen om deze reis voor het eerst alleen met de kleine mannen te ondernemen.  Maar om 1000 km te gaan rijden vanuit Nederland was misschien iets te dapper op dat moment. En dus boekte ik een comfortabele vlucht naar Geneve om vervolgens het laatste stukje met de huurauto te doen. Met zin in de vakantie en vol zelfvertrouwen ging ik dit eerste avontuur alleen aan.

Na bij de verhuurder alle papieren te hebben getekend snoer ik mijn kleinste stevig in de buggy. Ik vraag mijn oudste hem te duwen en zelf loop ik erachter aan met in mijn rechterhand de koffer, links klem ik het kinderzitje onder mijn arm en tussen mijn tanden mijn handtas. Ik probeer nog te schreeuwen naar mijn oudste om niet te hard te rennen met de buggy maar ik laat het los. Hij raakt nét niet de enkels van een paar zakenheren…

Eenmaal door de deuren van de airport verlaat ik de koelte van de airco en komt me een zinderende warmte tegemoet. Ik heb vakantie! Een gevoel van euforie overvalt mij. So far so good… alleen nog even de stoeltjes installeren, bagage erin, kids op de achterbank zetten met wat speelgoed en versnaperingen and we´re off…! Totdat ik 2 Nederlandse stemmen met elkaar horen ruziën.

Ik kijk naar de overkant van de garage en zie twee beteuterde tienerjongens naast een aantal koffers staan. Hun vader en moeder zitten ruziënd in de auto. Mevrouw is boos en vraagt: “Hoe moet ik dat nu weten! Je hebt het toch zelf geboekt!” Meneer vloekt nog wat en ik hoor de woorden “automaat´´ en “ik snap het niet´´ vallen. Op een gepast moment vraag ik of ik kan helpen. Meneer sneert een beetje: “Als u weet hoe een automaat werkt mag u het mij komen vertellen!”.

help mijn man kan geen automaat rijden huurauto

Ik ga naast hem in de auto zitten en leg het hem uit. Ik start de auto en laat hem alles tot in detail zien. En ik hoor mezelf denken dat het toch echt geen rocket science is zo´n automaat. Toch stapt meneer boos uit en zegt: “De groeten! Ik ga een andere auto halen.” Hij loopt stampvoetend weg.

Mevrouw verontschuldigt zich naar mij toe voor de uitbarsting van haar man. “Ben je alleen op vakantie?” vraagt ze. Ik knik en geef aan dat het mijn eerste reis is nadat ik en mijn partner uit elkaar zijn gegaan. Ze kijkt me aan en zegt met een diepe zucht: “Ik ben jaloers!”

Ik rommel nog even wat aan bij mijn eigen huurauto in afwachting van haar man. Met een blij gezicht komt hij terugrennen, zwaaiend met een nieuwe sleutel in zijn hand. Ik geef de mevrouw aan de overkant nog een knipoog en zwaai haar een fijne vakantie toe terwijl ik denk “die van mij wordt vast en zeker heerlijk. In mijn huurauto zit maar één bestuurder die precies weet hoe het moet, en dat ben ikzelf.”

 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Mariska

16 januari 2017 | 11:15 am | Reageer op Mariska

De eerste keer dat ik een huurauto huurde waren er eigenlijk alleen maar automaten (Amerika...). Ik had ook geen idee hoe het werkte maar ik hoorde achter mij 2 Nederlanders van dezelfde vlucht en ik heb het aan hen gevraagd. Inderdaad niet echt heel ingewikkeld.
Het is alleen wel even wennen dat je je linkerbeen "uitschakelt" want een onverwachte rem waar jij denkt te schakelen komt toch best hard aan. En dan hoop je maar dat niemand je gezien heeft haha. Gelukkig gaat het meestal vanzelf, maar ik kan me de zenuwen van die meneer toch wel een beetje voorstellen. En misschien had hij wel gewoon voldoende zelfkennis om te weten dat dit problemen kon geven voor hem, je weet maar nooit ;-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou