fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Henriëtte: mijn favo’ fly drive is Zuid-Afrika!

Een fly drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly drive bestemming is. Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Bart de Landtsheer, deze keer is de beurt aan Henriëtte Bokslag, blogger en zo veel mogelijk op reis. Haar favoriete fly drive? Zuid-Afrika. Lees meer over Henriëtte en haar inspirerende tips op travelaroundwithme.com.

Favoriete fly drive: Zuid Afrika, Kaapstad

Een fly drive betekent voor mij; reizen met vrijheid en dé mogelijkheid om zelf én in eigen tempo een bestemming te ontdekken. Kaapstad was één van mijn droombestemmingen en ik maakte een road trip ontdekkingstocht over het schiereiland. Wat zeg eerlijk, iedereen wil toch een keer op het “mees suidwestelike punt van het vasteland van Afrika” hebben gestaan?

Zuid Afrika kaap de goede hoop

Wat is jouw favoriete fly drive bestemming?

Ik heb al meerdere fly drives gemaakt, van Italië tot Brazilië en van IJsland tot Zuid Afrika. IJsland was werkelijk adembenemend maar om nu even in de zomerse sferen te blijven vertel ik graag over mijn bijzondere fly drive road trip over het Kaapse schiereiland.

Waarom juist Zuid-Afrika?

Kaapstad vind ik fantastisch omdat het een stad is die alles heeft wat ik zoek. Cultuur, natuur, water, bergen, stranden, leuke hotspots en een omgeving waar ontzettend veel te zien en te ondernemen valt. De route is één van de mooiste kustroutes ter wereld. Diepe kliffen, steile rotsen, witte stranden, brullende zeeleeuwen, gek opkijkende struisvogels, apen die maar al te graag naar je toe komen en verlaten baaien.

Zuid Afrika struisvogels

Wanneer heb je deze fly drive gemaakt en met wie?

Op uitnodiging van het Zuid Afrikaans Verkeersbureau nam ik deel aan de eerste bloggersreis naar Zuid Afrika. Na drie dagen in Johannesburg en drie dagen Durban was het tijd om Kaapstad te ontdekken samen met twee andere Nederlandse bloggers. We hadden een gids gehuurd voor de road trip van één dag zodat we het maximale eruit konden halen.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

We hebben rondgereden in een 5-deurs huurauto die ruim genoeg was voor met zijn vieren en ook voor buiten de gebaande paden was het prima.

Hoe heb je je route bepaald?

De route over het schiereiland is één van de bekendste kustroutes ter wereld, niets nieuws aan maar dat maakte het niet minder bijzonder. Een bekende route kan ook geweldig zijn om te ontdekken omdat het onder andere maar afwachten is hoe het weer is en welke dieren je gaat spotten onderweg. De reden dat we deze kustroute wilde volgen was omdat het de veelzijdigheid van Kaapstad en omgeving laat zien en je kan hebt om vele dieren te spotten en even te staan, op het meest zuidwestelijke punt van Afrika.

Wat was het hoogtepunt?

Als dieren liefhebber had de route meerdere hoogtepunten. Toen we door het National Park reden spotte ik struisvogels, op het strand liepen apen en even later spotte ik vanaf een ponton pinguïns die lagen te zonnen. Hoe bijzonder is dat binnen een paar uur tijd?

Zuid Afrika Boulders beach

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt?

Het gekste dat ik heb meegemaakt was toen we aankwamen bij die “mees suidwestelijke punt van Afrika”. Daar lopen helaas ontzettend veel baboons, apen, die het gemunt hebben op toeristen. Niet helaas in de zin van ik wil ze niet zien, wel helaas omdat ik het eigenlijk zielig vind. Er wordt vanaf het begin af aan gewaarschuwd dat als je uitstapt je direct de deuren dicht moet doen omdat de apen razendsnel zijn. De deuren van de auto zaten gelijk dicht toen we uitstapten maar we vergaten de auto direct op slot te doen. Conclusie; in luttele seconden pakte een baboon het handvat van de auto, maakte de deur open en nam hij plaats op de achterbank om te genieten van mijn flesje water!

Zuid Afrika aap op huurauto kaap de goede hoop

Wat mag je niet overslaan?

Als je de tijd hebt moet je zeker het hele rondje doen over het Kaapse schiereiland. Kaap de Goede Hoop, het einde van de wereld, daar waar de Atlantische en de Indische oceaan elkaar kruisen, daar moet je gestaan hebben. De weg naar Buffels Bay is alsof je door niemandsland rijdt, de grond is droog en dor. Let goed op voor de volgende afslag voor één van de meest verlaten stranden aan deze kustlijn. Het strand van Buffels Bay is honderden meters lang en de zeebodem loopt geleidelijk af. De meeste toeristen slaan de baai over maar het is hier zo mooi en rustig en het bijzonderste vond ik om hier de baboons in hun natuurlijke omgeving te zien. Genietend in de zon, beetje gras peuzelend of spelen in het water.

Zuid Afrika Bufels bay

Boulders Beach is de place to be om pinguïns te spotten op het strand. Helaas is het wel erg toeristisch en als je pech hebt kom je tegelijkertijd aan met 10 touringcars. Gezellige drukte vind je bij restaurant Brass Bell in Kalk Bay, dit is het beste visrestaurant in de omgeving en ligt direct aan zee, perfect voor de lunch.

Zuid Afrika kalk bay

Rijdt niet plankgas over Boyes Drive terug maar stop even om de tijd te nemen om naast één van de “shark spotters” over de baai te turen, op zoek naar enig aankomend gevaar. Wie weet mag jij ook even door de speciale zonnebril kijken. “De meeste haaien worden gespot met behulp van die bril, dat komt door de polarisende glazen” vertelde shark spotter Anne mij.

Heb je reistips voor andere reizigers?

Zorg dat je in het National Park, en dan vooral bij het meest zuidwestelijke punt, goed uitkijkt of er apen in de buurt zijn. Zo ja, stap heel snel uit en doe de auto gelijk op slot! Hou je spullen dicht bij je en laat je tas niet open staan. Last but not least, kijk een aap nooit diep in de ogen.

Trek er vroeg op uit, en dan bedoel ik ook echt vroeg, zodat je de hordes toeristen voor bent en even het gevoel hebt dat je alleen op de wereld bent.

Waar gaat je volgende reis naar toe?

18 Juni ga ik weer op reis. Deze keer staat er een road trip naar Slovenië op het programma. Samen met Denise, vriendin en mede reisblogger gaan we op uitnodiging van Mijn Slovenië een roadtrip maken van een week. We gaan onder andere de highlights, zoals de Postojna Caves, ontdekken maar ook de hike trails en watervallen ontdekken in Soca Valley. De Sloveense wijn wordt ook geproefd en ik ga paardrijden. Reis je met mij mee?

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou