Het geheim van Kaiafas

Sttt.., niet verder vertellen! Aan de westkust van de Peloponnesos – het grootste schiereiland van Griekenland -, vlakbij Olympia en vijftien kilometer ten zuiden van de stad Pyrgos, vind je de niet toeristische warmwaterbronnen van Kaiafas. Sinds de oudheid zijn ze bekend om hun therapeutische kwaliteiten. Het water stroomt uit twee grotten en stinkt ontzettend vanwege de mineralen die erin zitten. De bronnen komen uit in een groot meer. Het water heeft een onwaarschijnlijke kleur, een beetje groenachtig blauw.

Wie denkt dat de bron het geheim van Kaiafas is, heeft het mis. De bron is misschien niet eens zo bijzonder. Maar als je de kleine watertjes in de buurt opzoekt en wat brood strooit, gebeurt het. Eerst lijken de stukjes brood opgegeten te worden door de massa’s kleine visjes die hier zwemmen. Tot ineens de schildpadden tevoorschijn komen. Van groot tot klein, in alle soorten en maten, komen ze op het brood af. Als dat geen stop waard is op je roadtrip?

Schildpadden Kaiafas

En er is nog veel meer te zien!

Olympia

Olympia Griekenland

Kaiafas ligt op de Peloponnesos, vlakbij Olympia. Ruim voor de jaartelling vonden hier de allereerste Olympische Spelen plaats. En nog steeds wordt hier elke vier jaar de Olympische vlam ontstoken voordat hij op weg gaat naar de plaats waar de Spelen gehouden worden. Ook liggen hier de ruïnes van de tempels van Zeus en Hera.

Openluchttheater

Openluchttheater Epidaurus

Een andere topbestemming op de Peloponnesos is het Epidaurus, het best bewaarde openluchttheater van Griekenland. En… het wordt nog steeds gebruikt. In juli en augustus zijn er ’s avonds tijdens het Epidaurus Festival verschillende voorstellingen. Geniet van de prachtige akoestiek in het theater. Epidaurus ligt in het noordoosten op circa 25 kilometer van Nafplion. Bij het complex zijn ook diverse tempels en een archeologisch museum.

Kanaal van Korinthe

Kanaal van Korinthe, Griekenland

Nog zo’n hoogstandje, maar dan uit de ‘moderne’ tijd. Sinds 1893 worden de Golf van Saronikos en de golf van Korinthe verbonden door het Kanaal van Korinthe. Een echte bezienswaardigheid, want het kanaal is 6,3 kilometer lang, maar slechts 24 meter breed. Zowel vrachtschepen als zeilboten en plezierjachten maken er gebruik van. Het kanaal ligt vlak langs de doorgaande weg naar Athene waardoor je makkelijk een stop kunt maken om naar de voorbijtrekkende schepen te kijken. Indrukwekkend!

Reisreporter ChristaThieme

Reisjournalisten of -bloggers

ChristaThieme is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter handige tips en mooie foto’s van haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tips over het prachtige en natuurrijke Griekenland!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.