fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Het luizenleven van de Franse badmeester (of toch niet?)

Hoe vaak hoor je het jezelf op vakantie niet tegen je kinderen zeggen: “Niet rennen in het zwembad! Het is glad! Het is gla-had!” Bij mijn jongens werkt het misschien 30 seconden en daarna hoor ik het mezelf weer geïrriteerd roepen. “Kijk nou toch uit! Straks val je op hoofd!”

Zo ook tijdens een vakantie met een goede vriendin en haar kinderen, op een camping in de Jura. Uiteraard moesten alle kinderen zo snel mogelijk na aankomst het zwembad verkennen. Zie je het voor je? Vier vooruitstuivende kinderen-met-zwemvleugels en daar achteraan twee meehobbelen moeders met grote strandtassen gevuld met handdoeken, tijdschriften, limonade en koekjes voor de ergste zwem-trek. “Wacht even jongens, niet zo snel!” Even keken de kinderen achterom, maar wij moeders zijn gewoon niet vlug genoeg.

Mijn vriendin en ik installeerden ons op twee ligstoelen en mopperden over het feit dat het natuurlijk geen échte vakantie was, omdat we niet de rust zouden hebben om onze tijdschriften te lezen. We moesten immers altijd een oogje op onze kinderen houden.

zwembad rennen frankrijk

Tot ons oog viel op de badmeester….

Franse jongeman, ergens in de 30, rode zwembroek,  gebruind, killer body, bruine golvende lokken en helblauwe ogen. Maar vooral: hij had maar vijf minuten nodig om onze kids ervan te overtuigen dat ze langzaam naar de glijbaan moesten lopen. Iets wat wij niet voor elkaar kregen.

Mijn vriendin en ik bespraken zijn baan. Hoe heerlijk moet het zijn om onder de Franse zon op een stoel te zitten onder je parasolletje en je geld te verdienen met kijken naar vakantie vierende mensen?

Een paar dagen later dacht ik daar anders over…

Na een uitstapje zonder mijn vriendin en haar kinderen reed ik samen met mijn twee zoons terug naar de camping. Op weg daarheen vloog er een helikopter boven ons. En we zagen hoe hij op het basketbalveldje naast het zwembad van onze camping landde…

Verschrikt reed ik de camping op.

Ik zag een grote mensenmassa, een politieauto, ambulance en trauma-helicopter. Paniek overviel me, want waar was mijn vriendin en de rest van het kroost?

Met mijn twee kinderen aan de hand wurmde ik me tussen de mensen. Binnen een paar seconden had ik de situatie ingeschat: het 11-jarige jongentje dat de trauma-heli werd ingedragen was niet het zoontje van mijn vriendin. Die bleek 200 meter verderop bramen te hebben geplukt en had geen idee van wat er zich op dat moment op de camping afspeelde.

’s Avonds ging het als een lopend vuurtje over de camping wat er aan de hand was: de 11-jarige jongen was in het zwembad met zijn hoofd op de rand van het bad gevallen en daarna in het water terechtgekomen. De badmeester, onze badmeester, had hem uit het zwembad gered en reanimatie toegepast totdat de ambulance ter plekke was. Gelukkig zou het ventje er weer volledig bovenop komen.

De dagen erna was onze badmeester er niet.

Hij had tijd nodig om de gebeurtenis te verwerken. Ik schaamde me. Hoe had ik kunnen denken dat zijn baan uitsluitend bestond uit het corrigeren van kinderen die een bommetje maken?

Vanaf nu let ik zelf weer extra op. En blijf ik het roepen: “Niet zo snel jongens, het is gla-had!”

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou