Het ultieme gevoel van vrijheid? Een vakantie met huurauto

Ons motto? Met een huurauto zie je meer. Want het is écht zo! In het buitenland wil je niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Niet alleen moet je er maar op vertrouwen of de bus komt opdagen, maar de afstanden zijn vaak ook nét ietsje groter dan in Nederland. Even een busritje van 15 minuten zit er al snel niet bij. En op sommige bestemmingen kun je niet zonder huurauto. Daarnaast bereik je met een huurauto de onbekende, verborgen plekjes. En dat allemaal op jouw ritme. Is dat niet het ultieme gevoel van vrijheid? Voor mij wel…

Ultieme vrijheid

Onlangs vroegen we onze volgers op Instagram wat voor hen dé reden is om met een huurauto op reis te gaan. Het antwoord was al snel duidelijk: vrijheid! Gaan en staan waar en wanneer je maar wil. Dat geldt ook voor mij. Ik wil zelf kunnen bepalen waar ik heen ga. Met excursies kom je daarnaast al gauw op toeristische plekken. Zonde… Er is immers zoveel te zien in de wereld. En een taxi? Veel te duur.

Op Sicilië kwam ik op plekken waar de lokale bevolking soms even twee keer moest kijken. ‘Huh, een toerist?’, zag ik ze dan denken. In Santo Stefano di Camastra was ik zonder huurauto niet zo snel gekomen!

Buiten de gebaande paden

Zo huurde ik eens een Sunny auto op Ibiza. Waar veel mensen een hotel boeken in San Antonio en besluiten om daar op het strand te gaan luieren, wilde ik juist lekker toeren. Die welbekende Hippiemarkt kon ik wel overslaan, ik had immers al genoeg verhalen gehoord van Ibiza-fans. Tijdens het rondrijden stuitte ik op een ieniemienie strandje, Es Pou des Lleo, dat eigenlijk alleen bekend is bij de plaatselijke bevolking. Dát is voor mij een reden om een vakantiebestemming per huurauto te verkennen. Ik genoot op en top van de charmante vissersbootjes en houten hutjes.

Es Pou des Lleo, Ibiza

Ook tijdens mijn roadtrip-vakantie op Sicilië kwam ik op plekken waar de lokale bevolking soms even twee keer moest kijken. ‘Huh, een toerist?’, zag ik ze dan denken. En wat werd ik dan in de watten gelegd als ik aanschoof voor een lunch bij een klein restaurantje! Daar in Santo Stefano di Camastra was ik zonder huurauto niet zo snel gekomen. Tijdens mijn vakantie op Sicilië – waar ik met huurauto de allerkleinste dorpjes en onbekende plekken bezocht – heb ik trouwens in twee weken tijd maar 3x een stel Nederlanders gespot. Dat is toch wel een prestatie op zo’n geliefd eiland!

Lekker makkelijk

Een auto huren via Sunny Cars is wel zo makkelijk. Waarom? Omdat een Sunny auto áltijd all-in en 100% zorgeloos is. Zorgen maken om aanvullende verzekeringen of andere extra’s is niet nodig. Je regelt je huurauto vanuit Nederland en ontvangt voor vertrek ook nog eens handige e-mails vol tips & tricks en belangrijke informatie. Zo kan er niets fout gaan tijdens de autohuur. Verloopt er toch iets niet helemaal vlekkeloos? Geen probleem. De autohuurexperts op de reserveringsafdeling staan voor je klaar. We zijn zelfs 24/7 bereikbaar op ons Nederlandstalig noodnummer. Of we ook een huurauto voor jou beschikbaar hebben? Vast wel. Via Sunny Cars reserveer je in meer dan 120 landen op 8.000 huurstations wereldwijd de ideale huurauto voor jouw vakantie

Ik denk dat het niet alleen gaat om de vrijheid die een huurauto je geeft, maar natuurlijk ook een beetje het gemak. Hoe fijn is het om in het vliegtuig te stappen en ontspannen op je vakantiebestemming aan te komen? Alleen nog even je huurauto ophalen en het avontuur kan beginnen! En weet je wat ook zo handig is? Bij Sunny Cars kun je op veel bestemmingen kiezen voor Adresaflevering. De auto wordt dan afgeleverd voor je hoteldeur. Is dat niet fijn? Kun je gewoon de eerste paar dagen luieren op het strand, vóórdat je begint aan je roadtrip! The best of both worlds, noemen ze dat.

Ik ben nu wel heel benieuwd wat voor jou de reden is om een huurauto te regelen voor op vakantie. Laat je het me weten?

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.