fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Het Zwitserse avontuur

Het is natuurlijk puur toeval dat we deze medewerker achter de balie van de verhuurder treffen. De vriendelijke man spreekt vloeiend Nederlands en vindt het leuk om mij in mijn moedertaal te woord te staan. Als de papieren in orde gemaakt zijn rijd ik met de moderne huurauto het Zwitsers avontuur tegemoet.

Eigen vervoer of huurauto?

Als ik binnen Europa reis is het vaak een afweging om met eigen vervoer naar de plaats van bestemming te gaan. Veel tijdwinst behaal ik doorgaans niet met het openbaar vervoer of het vliegtuig. De winst zit hem er in dat ik uitgerust arriveer en direct kan beginnen aan een aantal intensieve dagen om reportages voor Hike & Trekking en E-bike & Trekking te maken. Vanaf het moment van aankomst ben ik gefocust op mooie beelden en interessante anekdotes.

Ruben Schipper huurauto Zwitserland

Essentieel is een betrouwbare huurauto waarmee ik verder reis en eenvoudig van de geplande route kan afwijken. Zo ben ik altijd mobiel en rijd ik over afgelegen wegen, op zoek naar verrassende locaties die ik fotografeer met mooi licht.

Oberhalbstein

Voor de reis naar de regio ‘Graubunden’ in Zwitserland rijden we naar het dal Oberhalbstein, of Surses in het Reto-Romaans, de taal die hier van oudsher gesproken wordt.

Tweeduizend jaar geleden trokken de Romeinen al door dit dal om met hún wagens de Septimerpass over te steken. Nog steeds is die weg te zien, al kan je er tegenwoordig niet meer met een auto overheen. De historische schatten worden met zorg bewaard. Wij wandelen delen van de Via Sett, het lange afstandspad.Ruben Schipper avontuur Zwitserland

De top van de Piz Mitgel

Aan het einde van de dag, als de zon onder gaat zien we dat het wolkendek openbreekt en de top van de Piz Mitgel een vleug zon pakt. Vanuit Savognin rijden we over smalle bergweggetjes naar het bergdorp Tigia waar we onze auto parkeren. Vanaf een heuvel hebben we prachtig zicht over het dal en de bergtoppen.Ruben Schipper uitzicht bergen

 Ruben Schipper is fotograaf en maakt onder andere reportages voor Hike & Trekking en E-bike & Trekking.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou