Je huisdier meenemen in de huurauto: Mag dat?

17 May 2017 0 562

Auteur

Mascha Vork

Customer care

‘OH NO!’ Is het eerste wat de autoverhuurder uitbrengt als hij de binnenkant van de ingeleverde huurauto ziet. Overal waar hij kijkt ziet hij hondenharen aan de bekleding hangen. En die gaan er niet altijd zo makkelijk uit.

hond huurauto

Hoe zit dat eigenlijk, mag je huisdier zomaar mee in de huurauto?

Veel autoverhuurders weigeren huisdieren. Juist om bovenstaande reden.
Het kost namelijk een hoop extra schoonmaakwerk om de haren van jouw huisdier uit de bekleding te halen.

Heel soms nemen huurders ´stiekem´ hun huisdier mee op reis en dus de huurauto in. Als de lokale wagenparkaanbieder daar achter komt, kun je een fikse schoonmaakrekening op je deurmat verwachten. Hou hier dus rekening mee als je besluit dat je Duitse herder best ´stiekem´ mee kan op reis.

Wanneer mag het wel?

Er zijn autoverhuurders die het geen probleem vinden als Fikkie ook de gemakken van een huurauto leert kennen. Daarbij eisen ze dan wel dat je jouw huisdier vervoert in een bench.

Dus: wil jij jouw huisdier aankomende dierendag verwennen met een tripje naar de zon en een rondrit in een huurauto? Check de voorwaarden dan even of neem contact op met onze reserveringsafdeling. Onze autohuurexperts kunnen voor je nagaan of er mogelijkheden zijn.

Kroatië auto huren ctablok

Rij onbezorgd rond in een huurauto

Met een huurauto haal je meer uit je vakantie. Bij Sunny Cars ben je standaard optimaal verzekerd en kun je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Dat rijdt een stuk lekkerder. Ontdek alle All-in voordelen!

Zoek huurauto >

Leave a Reply

* Nodig om je reactie kunnen plaatsen.