fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Huurauto en kind? Dit is wat je móet weten over kinderzitjes

Mijn kleine man bungelt al een tijdje met zijn beentjes over de rand van de Maxicosi. Dus het is tijd. Tijd voor een heus kinderzitje. Maar wat een gedoe: er is zoveel keus! Wanneer heb je nu welk stoeltje nodig? Staat duurder gelijk aan beter? En moet je er nou één nemen mét of zonder Isofix? Het antwoord op dat soort vragen kun je gelukkig vinden in de autostoeltjestest van de Consumentenbond. 

Maar hoe zit het met een kinderzitje in een huurauto?

Wanneer je een auto huurt tijdens je vakantie heb je namelijk een stuk minder keus. Terwijl een zitje wél verplicht is tot 1.35 meter (of 18 jaar) in alle EU-landen.

Daarom hierbij wat handige weetjes.

1. Het kinderzitje is een accessoire dat je vooraf reserveert, maar ter plekke betaalt aan de lokale partner. Tijdens het boekingsproces kun je bij ‘accessoires’ aangeven welk autostoeltje je nodig hebt. De kosten voor het zitje zie je dan ook direct staan. Je hebt hier 4 keuzes:

kinderzitje huurauto handige tips zitverhoger

Wel doen, hoor, dat vooraf reserveren! Het kan in drukke periodes namelijk voorkomen dat ze op zijn, en dan zit je daar… (en je kind niet).

2. Valt je kindje in de kleinste (Maxicosi) of grootste (zitverhoger) groep? Neem die dan gewoon mee van thuis, dan bespaar je aardig wat kosten. Die Maxicosi is sowieso handig tijdens je reis. En een zitverhoger past makkelijk in je koffer. Gewoon je kleren ertussen en omheen proppen.

3. Huur je wel een stoeltje? Neem dan een schone, universele kinderstoelhoes mee. Dan zit je kind op een lekkere frisse stoel. Bovendien is een hoes van badstof ook lekker koel en comfortabel.

4. Kijk niet raar op wanneer je ter plekke het stoeltje zelf in de auto moet monteren. Verhuurder willen niet het risico lopen dat zij verantwoordelijk worden gesteld als er iets met je kind gebeurt door een verkeerd geplaatst stoeltje. Daarom moet je het altijd zelf in de auto plaatsen.

Met deze tips komt je vakantie met kinderen helemaal goed. Ga je voor 100% relaxt autorijden? Bekijk dan zeker even de tips van onze ervaringsdeskundigen (lees: andere ouders) voor een zorgeloze en ontspannen fly-drive.

Goede reis!

 

 

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

vincent

9 oktober 2016 | 4:23 pm | Reageer op vincent

let er ook op dat het reserveren van een kinderstoel geen garantie is dat je er ook eentje hebt. Houdt er dan ook rekening mee dat Sunny cars je niet verder kan/wil helpen. Beste vooraf zeker stellen dat er een zitje aanwezig is.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Suzanne Al

10 oktober 2016 | 12:19 pm | Reageer op Suzanne Al

Beste Vincent,

Daarom ook de tip om het vooraf te regelen inderdaad. Mocht het aangevraagde kinderzitje er ter plekke toch niet zijn (en dat gebeurt helaas weleens doordat bijvoorbeeld een auto met stoeltje te laat ingeleverd wordt, een zitje tijdens gebruik bevuild is of soms ook door slechte planning) dan kun je ons uiteraard bellen. Soms kunnen we bij een andere verhuurder een zitje regelen. Lukt dat niet of is er maar 1 verhuurpartner, dan kun je ter plaatse een kinderzitje kopen. Erg onhandig weliswaar, maar soms helaas de enige oplossing om toch een kinderzitje te hebben. Gebeurt dit, bewaar dan de bon en lever het stoeltje aan het einde van de huurperiode weer in bij de lokale verhuurder. De bon kun je bij ons indienen, wij betalen het bedrag aan je terug.

Zonnige groet,
Suzanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

J. Buiter

9 oktober 2016 | 9:53 am | Reageer op J. Buiter

Wat doe je als je (klein)kind vanuit het kinderzitje de hele huurauto onder kotst ? Schoonmaken natuurlijk; maar de lucht blijft hangen en je krijgt nooit alles schoon.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Suzanne Al

10 oktober 2016 | 11:49 am | Reageer op Suzanne Al

Dag Jan,

Schoonmaken inderdaad. Als de lucht daarna blijft hangen en/of de bekleding vies blijft dan zal de lokale verhuurder de auto eerst zeer grondig zelf reinigen en als dat niet helpt dan de bekleding professioneel laten reinigen. Hier worden dan helaas wel extra schoonmaakkkosten voor gerekend. Jammer van de extra kosten, maar wel begrijpelijk. Het is met kinderen sowieso handig om wat spuugzakjes bij de hand te hand te hebben. Maar ja, dat kan een ongelukje niet voorkomen. Hopelijk gebeurt het jullie niet!

Zonnige groet,
Suzanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou