Huurauto tijdens je stedentrip. Onhandig? Welnee!

Mensen zijn dol op roadtrippen, dat blijkt ook uit ons trendrapport. 74,2% van de Nederlanders wil namelijk de komende drie jaar (opnieuw) een auto huren. Het geeft ze een gevoel van vrijheid en flexibiliteit en het is de snelste manier om van A naar B te komen. Maar als men op stedentrip gaat, denken ze er vaak niet aan om een auto te huren. ‘Wat moet je toch met een auto in de stad? Dat is toch alleen maar onhandig?’. Maar óók dan kan die huurauto juist van pas komen.

Haal eruit wat erin zit

Oneindig veel vakantiedagen heb je niet en je leeft immers toch naar je welverdiende stedentrip toe. Dus waarom niet eruit halen wat erin zit? Met een huurauto ben je veel mobieler en kun je niet alleen de stad verkennen, maar ook hotspots of bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken.

Zo wilde ik ooit dolgraag naar Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen – de grootste rommelmarkt ter wereld. Maar met het openbaar vervoer was het niet zo heel gemakkelijk te bereiken. En ik vond het ook zo zonde van die paar dagen om veel tijd kwijt te zijn aan reizen. Dan had ik er beter met een huurauto heen kunnen rijden om ook wat tijd buiten Parijs door te brengen!

Bezoek meerdere steden

Nu snap ik best dat je voor dat ene uitstapje buiten het stadscentrum geen auto gaat huren. Maar met een huurauto kun je natuurlijk ook gemakkelijk twee of drie steden bezoeken tijdens een citytrip. Wat dacht je van een unieke stedentrip naar Bilbao, San Sebastián en Pamplona. Nee, van die combinatie heb je misschien nog nooit gehoord, dat maakt het des te leuker! En het leuke is dat je met een huurauto heel veel van dit soort combinaties kunt maken. Bijvoorbeeld van Jerez de la Frontera, naar Madrid en Salamanca óf van Coimbra naar Porto. Genoeg te combineren. Je moet dan alleen wel even kijken of een One Way mogelijk is!

Hoge parkeerkosten?

Parkeren in een stad is niet goedkoop. Maar vaak kun je wel bij je accommodatie te parkeren. Daarnaast kun je kiezen voor een parkeerterrein iets buiten het centrum, om vervolgens voor een paar haltes op de bus of tram te stappen. Ook zijn er tal van apps die je helpen te besparen op parkeerkosten. Met de handige app van ParkU kun je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel de perfecte parkeerplaats vinden.

Kortom: er zijn genoeg redenen om juist wél een keer die citytrip met huurauto te maken. Zo zie je nog eens wat anders van de omgeving en sla je twee (of misschien zelfs drie) vliegen in één klap! Zou jij overwegen een auto te huren tijdens een stedentrip?

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.