fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Iedere stap is er één, in de goede richting

Een goede vriend van mij, zeer begaan met het milieu, vroeg mij laatst hoe Sunny Cars begaan is met dit onderwerp en of er nog baanbrekende ontwikkelingen waren. Kon hij al een elektrische auto bij ons huren of op z’n minst een hybride? Kortom: wat is de status binnen de autoverhuursector. Ineens had ik de last van de hele industrie op mijn schouders, althans zo voelde het wel. Niet in de laatste plaats omdat mijn vriend –zo is hij nu eenmaal- in zijn vragen een nogal kritische ondertoon kan stoppen. Iets waar ik overigens geen probleem mee heb, laat ik dat voorop stellen.

Het is, zeker als je het breed maatschappelijk bekijkt, een complexe materie, die wat mij betreft terecht mondiaal hoog op de ‘to do list’ staat. Hoewel ik me realiseer dat Keulen en Aken ook niet in 1 dag zijn gebouwd, zie ik gelukkig op veel fronten vooruitgang. Misschien niet genoeg in de ogen van mijn vriend, maar er worden enorme stappen in de goede richting ondernomen.

Wij als autoverhuurbemiddelaar (of verhuurpartner)zijn in deze situatie bovenal afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de automobielindustrie. En daar zijn de ontwikkelingen gigantisch geweest de laatste jaren. Kijk alleen al naar het aanbod aan auto’s waarbij er een substantiële vermindering heeft plaats gevonden met betrekking tot brandstofverbruik en emissie uitstoot. Alle auto’s die onze partners aanbieden zijn nieuwe en moderne auto’s die aan alle criteria en huidige eisen, die door overheden zijn gesteld voldoen. Kan het beter? Natuurlijk kan dat en er wordt ook dagelijks weer een nieuwe vinding gedaan, die weer een volgende stap in de nog betere richting is.

Maar de automobielindustrie kan het niet alleen. Een auto staat voor mobiliteit, voor actieradius. Dus moet er qua infrastructuur ook voldoende aanbod aan bijvoorbeeld oplaadstations voor elektrisch aangedreven auto’s ontstaan, zodat we kunnen blijven rijden. Zolang ik in het binnenland van Spanje een elektrisch aangedreven auto niet kan opladen, zou ik me erg ongerust maken of ik nog wel terug naar mijn hotel kan komen. Dit gevoel zou ik overigens ook hebben in een stad als Amsterdam. De oplaadpunten zijn er, maar lang niet genoeg.

Maar, om terug te komen op de vraag van mijn vriend: Sunny Cars is zich zeer bewust van haar –bescheiden- rol in deze en heeft wel degelijk de nodige stappen ondernomen om een bijdrage te leveren. Zo verhuren we in bijvoorbeeld Amerika al hybride auto’s en hopen we dat daar veel meer bestemmingen op korte termijn bij gaan komen. Verder hebben we dankzij een samenwerking met de organisatie Greenseat de mogelijkheid gecreëerd om de huurauto, tegen geringe kosten, klimaatneutraal te gaan boeken. Met een groot aantal partners (zie onderstaand lijstje) hebben we zelfs afgesproken dat we de autohuuurboekingen standaard en zonder extra kosten Co2 compenseren. En we hopen natuurlijk dat er steeds meer bedrijven gaan deelnemen aan ons initiatief. Die hebben bij ons een stapje voor!

Als bij de volgende partners een Sunny Cars huurauto wordt gereserveerd is deze standaard CO2 gecompenseerd en dus klimaatneutraal gemaakt. Zonder extra kosten! Africa Feeling, ANWB, ATP, Face2Face Travel, FOX, Internatuur, Internoord Groningen, Pin High, SNP, Stap Reizen, The Travel Club, The Travel Company, Toerkoop, , VCK Travel

Hans Knottnerus

Managing Director

Hans is Managing Director van Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. De afgelopen 25 jaar werkte hij in diverse managementfuncties bij verschillende internationale autoverhuurorganisaties van ‘naam en faam’, onder andere in India! Dat hij een echte autohuurexpert is, kun je dus wel stellen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou