fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Ik ´ijs´ een huurauto!

Het is een prachtige lenteochtend. De eerste zonnestralen weerkaatsen van mijn gestroomlijnde flank. Ik word opgehaald door het jonge gezin Dionus. Lekker 2 weken op pad, heurrrlijk! Het eerste wat mij opvalt als mijn vrachtje arriveert, zijn de reispapieren die op het dashboard ploffen. Het is een kleurig pakketje. Bij huurauto zie ik echter iets vreemds staan dat lijkt op ‘a sunny car’. Dat is zeker een maandagochtend boeking geweest … Ik ben een NISSAN SUNNY! Hoe moeilijk kan het zijn?

Onderhandelingen voor een ijsje

Als de motor gestart wordt nadat de kofferbak is ingeladen, brom ik nog een beetje na. De dame, Liza genaamd, vraagt of iedereen goed zit en de riemen heeft vastgemaakt. Vader Henri (uitspreken als ´Anri´ met een stille H) stelt de stoel en spiegel. Achterin zit een drieling, klaar om de eerste onderhandelingen met moeder Liza te starten voor een ijsje. Linea recta naar de bungalow, zegt Liza. Bij het verlaten van de luchthaven, op weg naar het verblijf voor de komende 2 weken, passeren we de rijen transferbussen.

De drieling

Het pakket met huurauto

Tijdens de rit vertelt Liza over onze accommodatie bij Periana in Andalusië. Het is een rustig gelegen 3 kamerbungalow met tuintje, eigen zwembadje, BBQ en een eigen parkeerplaatsje. De klasse druipt er vanaf, maar voor een zeer schappelijk prijsje. Ons onderkomen ligt op ongeveer 10 minuten van het centrum van het plaatsje. Met een drieling is een auto dan geen overbodige luxe. Tassen, speelgoed achterin en karren maar. Anri, zegt dat het inderdaad ideaal is, zo´n compleet pakket met vlucht, appartement en een huurauto. En als klap op de vuurpijl ook nog met alle benodigde verzekeringen, echt helemaal All Inclusive. Ik krab me achter mijn spatlappen, dat is wel mooi geregeld! Daar ga ik eens mijn neus insteken.

Na een rit van een uur komen we aan bij de bungalow. Een snelle instructie van de uitbater van het liefelijke complex volgt en hoppa, de familie Dionus plonst lekker in het eigen zwembadje.

De persoon achter het pakket

Volgens mij heb ik die organisatie van deze reis eerder horen noemen door één van mijn car-llega´s. Het is een grote Nederlandse touroperator die een reis als deze samenstelt waarbij de huurauto dus inclusief is. Kenmerken voor deze reizen zijn kwaliteit en karakter. Hier pas ik natuurlijk uitstekend tussen als Nissan Sunny! Een auto als ik verdient een eigen parkeerplaats voor de deur en ik word hier op mijn wenken bediend. Een palm aan de voorkant zorgt voor schaduw op het heetst van de dag. Verder vind ik de rust op het complex erg fijn. Alleen de bewoners krijgen toegang tot dit paradijs via een pasje. Die overigens prachtig achter mijn zonneklep kan worden geschoven.

bugalow Periana

Plots gaan de portieren open. Liza, Anri en de drieling stappen in. Ze gaan een sorbet eten! Een huurauto is als een sorbet, nu snap ik het! Het is gewoon net even meer dan een ´normaal ijsje´. Jippie, deze Nissan Sorbet toert richting het zuiden, op naar de beste ijsjuwelier.

Beste lezer, heb jij ook altijd al eens een vraag willen stellen aan een huurauto? Mail dan naar n.sunny@sunnycars.nl en ik zorg voor een antwoord. Zo komen wij meer van elkaar te weten!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou