fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Indian Summer

Heel even zag het er naar uit. Ook Nederland zou zich mogen verheugen op een stralend najaar. Maar de wispelturigheid van ons weer slaat ook nu weer toe. Voor velen reden om de komende periode toch ‘uit te wijken’ naar meer zonnigere oorden. In mijn geval wordt het met recht een Indian Summer, want ik vertrek voor een weekje naar India.

Toegegeven; een niet echt voor de hand liggende bestemming voor een short stay holiday. Maar wat betekenen afstanden nu nog, vandaag de dag. Daarnaast heb ik deze reis wel vaker gemaakt. Niet alleen omdat ik een paar jaar in dit prachtige land bij een autoverhuurder heb gewerkt. Maar vooral omdat ik daarna nog vele malen ben terug gegaan.

In de ogen van velen ben ik blijkbaar daardoor een ‘India expert’. En krijg ik –als general manager van een autoverhuurbemiddelaar- met regelmaat vragen over “hoe het is om in India auto te rijden”. Welnu, dat is op z’n zachts gezegd spannend te noemen. Ten eerste omdat het land onmetelijk groot is natuurlijk, met een zeer afwisselende infrastructuur. Er zijn veel fraaie wegen, maar ook trajecten die je gemakkelijk mag vergelijken met een jungle safari. Daarnaast kan het, zeker in de grote steden- erg druk zijn, heel erg druk. Zeg maar gerust hectisch druk. Vandaar dat ik iedereen altijd adviseer om bij de huurauto een chauffeur te nemen. Echt, voor het geld hoef je het absoluut niet te laten. En het is wel zo prettig dat, terwijl je chauffeur zich in het verkeer stort, jij veel meer van prachtig land kan zien.

Maar er zijn gelukkig heel veel andere bestemmingen waar je onbezorgd zelf een huurauto kan besturen. Sunny Cars is immers actief in meer dan 90 landen, waar we meer dan 5000 verhuurstations kunnen bieden. Landen die we niet aan onze -steeds groeiende-  lijst zouden hebben toegevoegd, als je er niet op een normale manier van je huurauto kon genieten. Een beetje op avontuur gaan en de omgeving gaan verkennen is leuk en het maakt een vakantie boeiender, vinden steeds meer mensen. Sunny Cars doet er alles aan om het ook zo te houden. Wij zorgen ervoor dat iedere huurauto maximaal verzekerd is. We hebben zelfs een WA-verzekering die tot 7,5 miljoen euro gaat. En een eigenrisico kennen we bij Sunny Cars niet. Ook als er onverhoopt iets is voorgevallen en je op locatie je eigen risico moet betalen, krijgt men dat bij terugkomst onmiddellijk terug gestort.

Dat is wel een hele geruststelling voor iedereen die dit najaar naar de Canarische eilanden, Portugal, Spanje of een van die vele andere zonnige bestemmingen vertrekt, die wat dichter bij huis te vinden zijn. India komt heus nog wel een keer!

Hans Knottnerus

Managing Director

Hans is Managing Director van Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. De afgelopen 25 jaar werkte hij in diverse managementfuncties bij verschillende internationale autoverhuurorganisaties van ‘naam en faam’, onder andere in India! Dat hij een echte autohuurexpert is, kun je dus wel stellen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou