Inspirerende stops op Curaçao: mini roadtrip

Vakantie naar Curaçao op de planning? Wat een fijn vooruitzicht! Het is een fantastische bestemming om tijdens de winter te ontsnappen aan de kou. Hoewel, het is eigenlijk áltijd een fijne bestemming. Welk seizoen het ook is. Naast ontspannen op het strand, kun je er ook mooie roadtripjes maken. Ja tripjes, want groot is het eiland natuurlijk niet. Inge Moerenhout van Bubble Trouble verkende het eiland met een huurauto via Sunny Cars. En dat is haar goed bevallen! Ze heeft wat van haar tips op een rijtje gezet, zodat jij ook precies weet wat je niet mag missen tijdens je vakantie op Curaçao.

1. Flamingo’s spotten bij zonsopgang

Flamingo spotten op Curacao

Je moet er vroeg voor uit de veren maar het is zeker de moeite waard. Op Curaçao kun je Flamingo’s spotten in het wild. Deze must do is eigenlijk een must try want de roze diva’s hebben een eigen willetje. Rij vanuit Willemstad richting Willibrordus en parkeer de huurauto in de buurt van het Landhuis Jan Kok. Wie net als wij op Jan Thiel beach logeert moet wel rekening houden met de ochtend en avondspits naar de hoofdstad. Het zou spijtig zijn de groep flamingo’s door de file net te missen. De beste kans om de hele groep op de foto te zetten is tussen 6:30 en 7:30. Deze prachtige zalmkleurige vogels broeden op Bonaire maar komen ook naar Curaçao om naar voedsel te zoeken. De zoutpannen van Jan Kok (die niet meer in gebruik zijn) bieden een rustig en voedzame plek. Maak het nog leuker en neem zelf een picknick mee. Zo kun je samen met deze roze schoonheden genieten van een mooie zonsopgang.

2. Zwemmen in het blauwe water van de Grote of Kleine Knip

Kleine en Grote Knip Curacao

De Grote Knip, aan de westkant van het eiland, is eigenlijk wel het meest gefotografeerde strand van Curaçao. Het water is er dan ook blauwer dan blauw. Je kun er gratis parkeren en ook de  entree is gratis. Wil je op een bedje liggen betaal je een ongeveer zes Antilliaanse Gulden dit is omgekeerd ongeveer 3 Euro. Op Zondag is het extra gezellig, want dan komen veel locals ook genieten van de schoonheid van hun eiland. Het hele strand ruikt dan naar de geur van barbeque.  Zin om te snorkelen? Dat kan, langs de rotswanden zie je al heel wat moois, maar voor het échte werk zwem je tot aan het rif wat dieper in zee. Doe dit alleen als je een geoefend zwemmer bent. De natuur is immers onvoorspelbaar! Zelf hadden wij geen tijd meer voor een bezoekje, maar de Kleine Knip schijnt – naar horen zeggen – nog een beetje extra bountygevoel te hebben.

3. Word één met de natuurpracht van Shete Boka

Shete Boka op Curacao

Het klinkt misschien een beetje  een beetje gek, maar het meest fascinerende aan Curaçao zijn voor mij niet de hagelwitte bountystranden of het heldere water. Het meest was ik onder de indruk van Shete Boka. Het nationale park is ongeveer 200 hectaren groot met een overdonderende kustlijn van meer dan 10 km met diverse baaien en inhammen waar verschillende soorten schildpadden hun eieren leggen. Shete boka betekent letterlijk ‘zeven monden’ waarvan je er vier zeker moet gezien hebben. Je kunt het hele park te voet verkennen ( 2 trails van ongeveer een uur) maar ik vond het toch praktisch dat je met de huurauto ook toegang had tot sommige van deze spectaculaire monden of inhammen.

De allerbekendste is misschien wel Boka Tabla, een grot die van één zijde vanaf land toegankelijk is, en waar aan de andere zijde de opgestuwde zee naar binnen stroomt. Er hangt een bordje betreden op eigen risico, voorzichtig zijn is de boodschap. Ook spectaculair en net iets minder gevaarlijk is Boka Pistol waar het zeewater als een raket de lucht wordt ingespuwd. Wij hadden een beetje uitgerekend tot waar je kon gaan staan om net niet nat te worden en toch een spectaculaire foto te maken. Tja, vergissen is menselijk en super grappig…

Boka Wandomi is een mooie natuurlijke brug over het ruige water en op Boka Kalki kom je alleen via een pad door de mangroven. Natuurlijk moest ik daar even mijn klimkunsten tonen maar de sprong naar beneden was hoger dan ik dacht.

Inge Moerenhout

Reisjournalisten of -bloggers

Inge Moerenhout van de blog Bubble Trouble heeft Curaçao verkend met een huurauto via Sunny Cars. Tijdens haar vakantie kwam ze op de mooiste plekjes van het eiland, dankzij haar all-in huurauto. De mooiste plekken deelt ze met jullie.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.