Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Interview met autohuurexpert Naofal Elftouh

Profvoetballer in Marokko, informaticus in Spanje, vader in Nederland. Voordat hij autohuurexpert werd bij Sunny Cars, nam Naofal Elftouh’s levensloop een aantal onverwachte wendingen.

“In Marokko, mijn geboorteland, begon ik ooit aan een carrière als voetballer. Op mijn 17e deed ik mee aan een talentenjacht op televisie – een soort Idols, maar dan gericht op sport – en kwam in de finale terecht. Wekenlang was ik elke avond om half 9 op tv. Dus ja, een klein beetje beroemd was ik toen wel. Ik kreeg de mogelijkheid om naar Spanje te gaan en daar bij FC Sevilla te voetballen. Helaas moest ik mijn voetbalcarrière daar vanwege ernstige blessures voortijdig beëindigen. Dat was een moeilijke beslissing, maar ja, zo is het leven.” Na twee jaar kon ik wel weer voetballen maar ik zou niet meer op hetzelfde niveau komen. Ik heb nog wel voor verschillende amateurclubs in Andalucia gevoetbald en dat doe ik hier in Nederland ook. Maar op professioneel vlak was het tijd om het over een andere boeg te gooien.

Naofal

Talentalent

“In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, besloot ik in Spanje te blijven om informatica te studeren. Tijdens die studie leerde ik mijn vrouw kennen, die Nederlandse is. We trouwden in Sevilla, maar verhuisden daarna naar Nederland. Hier woon ik nu vijf jaar en inmiddels hebben we twee kinderen; een dochter van vier en een zoon van negen maanden oud.”

“Sinds drie jaar werk ik als autohuurexpert bij Sunny Cars en ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik vind het leuk om mensen te helpen en ben blij met mijn collega’s. Daarnaast kan ik al mijn talen in de praktijk brengen. Naast mijn moedertaal Arabisch spreek ik Spaans, Frans, Nederlands, Engels, Portugees en Italiaans. Aangezien ik vaak met lokale autoverhuurders bel en klanten met problemen op verschillende bestemmingen help, is zo veel talenkennis erg handig.”

“Het was een uitdaging, maar als je iets écht wilt, is niets onmogelijk.”

Prettige cultuur

“Op het klimaat na vind ik Nederland een fijn land met een prettige cultuur. Nederlanders zijn direct en daar houd ik van. Dan weet je altijd waar je aan toe bent. Ook bij Sunny Cars merk ik dat. Ik krijg altijd directe feedback op mijn werk, dat vind ik erg fijn.”
“Met de Nederlandse taal had ik aanvankelijk nog wel een beetje moeite. In Spanje had ik al een tweejarige cursus Nederlands gedaan, maar je leert een taal toch pas echt als je in het land zelf bent. Daarom heb ik hier in Nederland nog een jaar lang een intensief programma gevolgd: ‘Nederlands als tweede taal II’. Inmiddels kan ik me prima uitdrukken.”

Sportersmentaliteit

“De taal leren en een leven opbouwen in een vreemd land is weliswaar een uitdaging, maar als je iets echt wilt is niks onmogelijk. Ik heb in dat opzicht nog steeds de mentaliteit van een sporter. Als je ergens energie in stopt, kun je je doelen bereiken. Deze instelling hoop ik ook aan mijn kinderen mee te geven. Want ook al hoop ik dat ik op termijn wellicht iets met mijn informatica-achtergrond kan gaan doen, het belangrijkste voor mij is dat ik mijn kinderen hier een goede toekomst kan geven.”

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Dick Riesebos

12 februari 2017 | 11:45 am | Reageer op Dick Riesebos

Goedendag, mijn reactie is eigenlijk een vraag. In december hebben wij een auto gehuurd op Lanzarote, gewoon het goedkoopste karretje wat er was. Ter plekke kreeg ik het aanbod om er voor een héél laag bedrag een mooie BMW van te maken. (als ik het me goed herinner nog geen € 2 p/dg.) Ik heb het niet gedaan omdat ik dacht als er nou per ongeluk eens wel wat gebeurd heb ik het probleem dat Sunnycars zegt, dit contract hebben wij niet afgesproken. Kunt u eens uitleggen hoe dat zit en of je dat met een gerust hart wel of niet kunt doen ?
Hartelijk dank, Dick Riesebos.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

15 februari 2017 | 1:45 pm | Reageer op Pieta Harsveld

Beste Dick,

Wat een goede vraag!

Als je een upgrade accepteert, blijf je gewoon optimaal verzekerd. Het eigen risico dat we terugbetalen in geval van schade of diefstal wordt echter niet meeverhoogd. Mocht er iets met de auto gebeuren, dan betaal je het verschil in eigen risico tussen de oorspronkelijk gereserveerde en de uiteindelijk afgenomen auto dus zelf.

Wanneer je overweegt een upgrade te accepteren, is het dus verstandig te informeren naar de hoogte van het eigen risico dat voor de aangeboden auto.

Met hartelijke groet,
Pieta van Sunny Cars

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou