“Het is geen verkooppraatje. Er heerst hier écht zo’n fijne sfeer”

Bertilde is reserveringsmedewerker bij Sunny Cars. Maar eigenlijk mag je haar ook wel Autohuurexpert noemen! Heb je weleens gebeld met een vraag over je huurauto? Of heb je een reservering gemaakt via de telefoon? Dan bestaat er een kans dat je Bertilde aan de lijn hebt gehad!

Dat ze het naar haar zin heeft bij Sunny Cars is één ding dat zeker is. Ze is de zoveelste medewerker van Sunny Cars die de sfeer op haar werk omschrijft als ‘een familiegevoel’. Is dat misschien een verkooppraatje? “Nee, echt niet, het ís gewoon zo! In het sollicitatiegesprek merkte ik al meteen dat de sfeer goed was en toen ik hier begon met werken voelde dat gewoon als een warm bad. De lijnen op de werkvloer zijn kort en iedereen wil elkaar altijd helpen.”

Geen spijt

“Vroeger heb ik veel op reisbureaus gewerkt en dat is qua sfeer toch anders. Daar werk je slechts met één of twee andere collega’s samen. En zeker toen het boeken van vakanties via internet ineens zo hard groeide, werden de werkzaamheden op het reisbureau steeds minder.

Omdat het werk bij Sunny Cars natuurlijk ook te maken heeft met reizen, leek het me een heel goede stap om hier te gaan werken. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad.”

Enthousiaste shiftleader

“Ik werk als reserveringsmedewerker, maar één dag in de week ben ik ‘shiftleader’. Dat betekent dat ik die dag aanspreekpersoon ben voor iedereen op de afdeling. Ik maak dan de dagindeling – wie heeft wanneer pauze, wie voert welke taken uit – en ik beantwoord vragen van collega’s. Ook werk ik nieuwe collega’s in.

Dat past heel goed bij mij, omdat ik er echt plezier in heb om mensen te helpen en daar ook veel geduld voor kan opbrengen. Daarnaast ben ik gewoon heel enthousiast over het vak en over mijn werk. Ik hoop dat dan over te brengen op nieuwe collega’s, zodat ze meteen plezier hebben in hun werk bij Sunny Cars.”

Ook werk ik nieuwe collega’s in. Dat past heel goed bij mij, omdat ik er echt plezier in heb om mensen te helpen.

Geen meneer of mevrouw

“Ook het contact met onze managers is heel fijn. Head of Reservations Susanne werkt gewoon bij ons op de afdeling, haar deur staat letterlijk en figuurlijk altijd open. Sterker nog: haar kantoor heeft geen deur!

En meneer of mevrouw zeggen? Onzin. Onze General Manager Hans Knottnerus is geen ‘meneer’, maar gewoon Hans. Zo heel af en toe zit hij zelfs bij ons op de vloer om telefonisch reserveringen aan te nemen. Op die manier weet hij wat voor werk we doen en wat er speelt onder de medewerkers!

Ik hoop hier nog heel lang te blijven, want ik heb het echt naar mijn zin!”

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.