Is de extra bestuurder altijd inclusief?

Zorgeloze autohuur; dat is waar wij voor staan. Alles wat je nodig hebt is vooraf geregeld. Maar een extra bestuurder, is die ook inbegrepen bij all-in autohuur? Nee, niet standaard. Niet iedereen wil daar immers gebruik van maken! Maar ‘niet standaard inbegrepen’… wat bedoelen wij daar nu mee? Nou dat zit zo: soms is de extra bestuurder wél inbegrepen, maar niet altijd. Een extra bestuurder is bij Sunny Cars niet inbegrepen in de all-in autohuur. Check daarom bij het maken van je reservering goed of de extra bestuurder inclusief is ja of nee. In deze blog geven we je vier punten waar je op kunt letten tijdens het reserveren van je huurauto.

Bij het selecteren van de huurauto

Wanneer je een huurauto selecteert staat er bij of het inclusief extra bestuurder is, zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding. Staat dit er niet bij? Dan is de extra bestuurder niet standaard inbegrepen bij deze huurauto.

Voorbeeld extra bestuurder

 

Een extra bestuurder, is die ook inbegrepen bij all-in autohuur? Nee, niet standaard!

In de huurvoorwaarden

Zodra je een huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden bekijken. Door op ‘Bekijk huurvoorwaarden’ te klikken, is te lezen wat het kost om ter plaatse een extra bestuurder op het huurcontract te laten schrijven. Het kan dan bijvoorbeeld zo vermeld staan: “EXTRA BESTUURDER: 1. Overige extra bestuurders kosten € 4 per dag per bestuurder. Max. 2 extra bestuurders per contract.” In dit geval is er naast de hoofdbestuurder dus één extra bestuurder inclusief. Wil er nog een derde of vierde persoon rijden? Dan betaal je daar ter plaatse € 4 p.p.p.d. (exclusief lokale belastingen) voor.

Als de extra bestuurder níet inclusief is staat het als volgt vermeld: “EXTRA BESTUURDER: € 32,60 per huurperiode per bestuurder.” Dit kun je ter plaatse regelen en betalen.

Het AD-pakket

Bij Sunny Cars bieden we verschillende servicepakketten aan. Een daarvan is het AD-pakket (afkorting van ‘Additional Driver’). Als je tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto onder servicepakketten ‘Extra bestuurder’ aanvinkt, krijg je vervolgens alleen maar auto’s te zien waarbij de extra bestuurder is inbegrepen. Je betaalt de extra bestuurder dan al vooraf, zo hoef je ter plaatse niets meer te voldoen! Wel dient de extra bestuurder ter plaatse nog zijn naam door te geven en zijn rijbewijs te tonen.

Extra bestuurder

Voorkom verwarring!

Soms komen klanten er bij aankomst pas achter dat de extra bestuurder niet inclusief is. Ze komen dan toch voor onverwachte kosten te staan en dat is dan best teleurstellend. Als je via Sunny Cars reserveert is het immers niet de bedoeling dat je ter plaatse nog voor onverwachte extra kosten komt te staan! Controleer daarom tijdens het reserveren goed of – als je een extra bestuurder wenst – deze is inbegrepen of dat je op de hoogte bent van de kosten. Je kunt altijd je huurvoorwaarden erbij pakken om het te controleren!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Ton Kamsma

11 augustus 2019 | 11:06 am | Reageer op Ton Kamsma

Goedemorgen. Dank voor deze informatie. Maar misschien ook handig om te vermelden waarom er extra betaald moet worden voor de optie extra bestuurder.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Vincent

11 augustus 2019 | 12:05 pm | Reageer op Vincent

Dat wil ik ook net vragen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Daniel Jacobs

11 augustus 2019 | 12:17 pm | Reageer op Daniel Jacobs

Was schijnbaar afhankelijk van de contracten die ze hadden afgesloten, tenminste zo begreep ik het. Maar dat kan Sunnycars zelf beter uitleggen ...

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 augustus 2019 | 11:18 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Ton,

Dat heeft te maken met de verzekeringen :-). De bestuurder die op het huurcontract staat is verzekerd. Rijdt er zomaar iemand anders in de huurauto? Dan is deze persoon en de huurauto niet verzekerd. Daarom dient de extra bestuurder ook altijd op het huurcontract bijgeschreven te worden.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Bart

30 januari 2020 | 8:40 pm | Reageer op Bart

En wat als mijn vrouw nou ook ik de auto wil rijden en ik ben de huurder.
Moet ik dan ook voor een tweede bestuurder betalen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Daniel Jacobs

11 augustus 2019 | 10:03 am | Reageer op Daniel Jacobs

ik kreeg een tijdje geleden het advies van jullie om de extra bestuurder ter plaatse te regelen, omdat via de pakketprijzen dit extreem veel duurder was dan het ter plaatse te doen ... dus dat kan ook voorkomen
Zoals jullie het hier beschrijven, komen de verschillende varianten onvolledig over ....
Gr. Daniel

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 augustus 2019 | 11:03 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Daniël,

Dit kan soms inderdaad voorkomen. Wij werken samen met verschillende lokale partners, die zo allemaal hun eigen (verschillende) lokale huurvoorwaarden hebben. Zo kan bij de één de extra bestuurder goedkoper zijn dan bij de ander. Stel dat één van onze autohuurexperts je adviseert over een huurauto van € 400,- waarbij de extra bestuurder is inbegrepen, maar zij zien dat dezelfde huurauto (excl. extra bestuurder) € 200,- euro is en het voordeliger is om ter plaatse de extra bestuurder te regelen, dan zullen zij in veel gevallen adviseren om dit ter plaatse te regelen. Zo bespaar je weer wat geld! :-)

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Coppens

19 september 2018 | 9:07 pm | Reageer op Coppens

Beste,
Bij onze laatste huurauto in Spanje moesten we een extra bedrag bij betalen omdat de huurauto
geboekt was met mijn MasterCard en dat we die vergeten waren.
Mvg Bart

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Judy brusse

16 september 2018 | 11:33 am | Reageer op Judy brusse

Goede morgen,
Ik heb een vraag!(dit is de 3de x dat ik hem stel ?) is er een max. leeftijd in de ? om een auto te besturen?/huren?
M.vr.gr. Judy

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 augustus 2019 | 11:42 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Judy,

Sorry dat je nog geen antwoord van ons hebt ontvangen. Ik heb je vraag nog niet eerder binnen zien komen, dus ik vrees dat deze op een of andere manier in onze spambox terecht is gekomen!

Of er een maximumleeftijd wordt gehanteerd, kan verschillen per lokale partner. Je vindt deze informatie altijd terug in de huurvoorwaarden van de huurauto die jij op het oog hebt. Het kan ook zijn dat er geen maximumleeftijd geldt, dan zie je hier ook geen informatie over in de huurvoorwaarden staan.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.