Is de extra bestuurder altijd inclusief?

Wij proberen altijd een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden bij je huurauto. Het liefst met extra bestuurder. Dit lukt helaas niet op elke bestemming. Kijk daarom bij het maken van de reservering goed of een extra bestuurder inclusief is! We geven je 4 punten waar je op kunt letten tijdens het boeken van je huurauto.

Bij het selecteren van de huurauto

Wanneer je een huurauto selecteert staat er bij of het inclusief extra bestuurder is. Staat dit er niet bij, dan is deze auto dus exclusief extra bestuurder.

Voorbeeld extra bestuurder

In de huurvoorwaarden

Zodra je een huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden bekijken. Bijvoorbeeld door in ons reserveringssysteem, hierboven afgebeeld, op `bekijk huurvoorwaarden´ te klikken. Je ziet dan eerst wat er allemaal inclusief is. Bijvoorbeeld: `EXTRA BESTUURDER: 1. Overige extra bestuurders kosten € 4 per dag per bestuurder. Max. 2 extra bestuurders per contract.´ In dit geval is er naast de hoofdbestuurder, dus één extra bestuurder inclusief. Wil er nog een derde of vierde persoon rijden, dan betaal je daar ter plaatse € 4 per persoon per dag exclusief lokale belastingen voor.

Als de extra bestuurder niet inclusief is staat dit zo vermeld: ‘EXTRA BESTUURDER: € 32,60 per huurperiode per bestuurder’. Dit is exclusief lokale belastingen en ter plaatse te betalen.

In de naam van het pakket

Als er in de naam van het pakket AD staat is de extra bestuurder inclusief. Het is een afkorting van het Engelse `Additional Driver`.

Wat is inclusief

Ter plaatse op te geven

De extra bestuurder wordt ter plaatse op het huurcontract bijgeschreven, ongeacht of het inclusief in het pakket is of dat je er ter plaatse voor betaalt. Dit is een vereiste voor de verzekering.

Heb je nog vragen over de extra bestuurder? Of wil je iets anders weten? Stel je vraag dan hieronder!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Henry van Gestel

13 september 2015 | 12:14 pm | Reageer op Henry van Gestel

Hoe te handelen wanneer je kiest voor 1 bestuurder vanwege extra kosten en de bestuurder is op bepaalt moment niet bij machte de auto te besturen. Partner kan wel rijden. Dus in noodgeval.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

14 september 2015 | 9:16 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Henry,
Hartelijk dank voor je reactie.
In een noodgeval mag er kortdurend iemand anders rijden, maar je dient je wel zo spoedig mogelijk bij een verhuurkantoor te melden om deze persoon alsnog te laten registreren. Meldt dit van te voren telefonisch bij de verhuurder.
Vaal scheelt een pakket waar reeds een extra bestuurder in zit helemaal niet zoveel met een pakket zonder extra bestuurder. Kijk hier dus goed naar en laat je indien nodig adviseren door onze huurauto specialisten: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Herman Hartmann

14 augustus 2017 | 10:14 am | Reageer op Herman Hartmann

Elke keer als ik een auto ophaal zegt men dat mijn vrouw, die de aanvullende bestuurder is, niet hoeft te tekenen of dat haar naam er niet op hoeft te staan. Uiterst irritant, en dan kunnen ze ook ineens geen Engels lezen. Bij Sunny Cars is veel goed geregeld, maar dit niet.

Wat moet ik doen, wanneer ik mijn auto ophaal. Moet ik het huurcontract laten aanpassen, kan ik de naam van mijn vrouw er zelf bij schrijven, moet zij een handtekening zetten.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

14 augustus 2017 | 10:41 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Herman,

De tweede bestuurder moet echt op het huurcontract gezet worden om goed verzekerd te zijn. Mocht je er ter plaatse niet uitkomen, bel ons dan even, dan lossen wij het voor je op.

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Marius van Malsen

7 januari 2018 | 10:21 am | Reageer op Marius van Malsen

Goedemorgen,

Vaak ontmoet je leuke mensen op vakantie, waar je soms ook dingen samen mee gaat doen. Dat kan ook een autotrp naar een bezienswaardigheid zijn, de meegaande "nieuwe kennissen" bieden dan soms als tegenprestatie aan "dat zij of één van hen wel wil rijden". Begrijp ik u goed dat dit niet kan/gedekt is ? Van te voren bijschrijven kan niet omdat we het bestaan van hen nog niet kennen.

Hebben jullie hier een oplossing voor ?

Mvg,
Marius van Malsen
075-6423883

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

8 januari 2018 | 10:00 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Marius,

Je hebt helemaal gelijk: op vakantie ontmoet je vaak leuke mensen! Niets leuker om dan ook met hen een roadtrip te maken. Echter klopt het inderdaad dat - mochten zij dan plaatsnemen achter het stuur - dit niet gedekt is. De enige optie zou zijn om terug te gaan naar de lokale partner, om daar een extra bestuurder aan te vragen en hem het huurcontract te laten ondertekenen. Maar hier betaal je dan ook uiteraard voor. Niet echt een handige oplossing, helaas. Misschien is het een optie om met eigen auto's richting de bezienswaardigheid te rijden?

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Elly

4 juni 2018 | 1:06 pm | Reageer op Elly

Ik vraag me af waarom het duurder is wanneer je een servicepakket aangeeft bij Sunny Cars met 1 extra bestuurder duurder is dan wanneer je daar te plekken een extra bestuurder boek (80 pond) in Edinburgh,
incl service pakket is 268 euro en zonder is 139 euro + 80 pond. Wat is het verschil?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

6 juni 2018 | 5:04 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Elly,

Dat komt waarschijnlijk omdat wanneer je de huurauto met het Tweede bestuurderpakket selecteert, dit een andere partner is dan bijvoorbeeld de huurauto zónder extra bestuurder. Wij werken samen met talloze partners en dus kan de ene huurauto verschillen in prijs dan de ander.

Als je in de huurvoorwaarden kijkt zie je ook altijd staan wat de eventuele extra kosten zijn als je ter plaatse nog een extra bestuurder wil regelen. Het is dus niet dat wij niet transparant over deze kosten zijn. De kosten kunnen simpelweg verschillen per wagenparkaanbieder.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Miranda Potters

5 juni 2018 | 9:04 pm | Reageer op Miranda Potters

Vorig jaar hebben wij een auto gehuurd extra bestuurder inclusief. Echter als je de auto gaat ophalen moet de klant het contact tekenen. Er stond maar één naam op het contract. Nergens stond AD / Additional Driver. Dus contact wordt door één persoon getekend. Dit jaar wederom een auto gehuurd, als wij hem gaan ophalen wat kunnen wij dan het beste doen aan de balie? De AD benoemen? En zo wat als wij daar ter plaatse meer voor moeten betalen terwijl het incl is? Naar mijn idee proberen die gewoon (extra) geld binnen te harken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

6 juni 2018 | 4:36 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Miranda,

Als je ons Tweede bestuurderpakket reserveert, tekent de tweede bestuurder ter plaatse het huurcontract. Op de voucher Supplier voucher (de voucher voor de verhuurpartner) staat ook aangegeven dat een extra bestuurder is inbegrepen. Als hem of haar dit niet opvalt, dan is het wel handig om even zelf aan te kaarten dat je ons Tweede bestuurderpakket hebt gereserveerd. Als er vervolgens wordt gezegd dat je extra moet betalen, kun je aangeven dat het al via Sunny Cars is geregeld. Mocht daar dan nog niet goed op worden gereageerd, kun je ons natuurlijk op het noodnummer bellen. Wij kunnen dan direct bemiddelen met de wagenparkaanbieder.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.