Is de extra bestuurder altijd inclusief?

Wij proberen altijd een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden bij je huurauto. Het liefst met extra bestuurder. Dit lukt helaas niet op elke bestemming. Kijk daarom bij het maken van de reservering goed of een extra bestuurder inclusief is! We geven je 4 punten waar je op kunt letten tijdens het boeken van je huurauto.

Bij het selecteren van de huurauto

Wanneer je een huurauto selecteert staat er bij of het inclusief extra bestuurder is. Staat dit er niet bij, dan is deze auto dus exclusief extra bestuurder.

Voorbeeld extra bestuurder

In de huurvoorwaarden

Zodra je een huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden bekijken. Bijvoorbeeld door in ons reserveringssysteem, hierboven afgebeeld, op `bekijk huurvoorwaarden´ te klikken. Je ziet dan eerst wat er allemaal inclusief is. Bijvoorbeeld: `EXTRA BESTUURDER: 1. Overige extra bestuurders kosten € 4 per dag per bestuurder. Max. 2 extra bestuurders per contract.´ In dit geval is er naast de hoofdbestuurder, dus één extra bestuurder inclusief. Wil er nog een derde of vierde persoon rijden, dan betaal je daar ter plaatse € 4 per persoon per dag exclusief lokale belastingen voor.

Als de extra bestuurder niet inclusief is staat dit zo vermeld: ‘EXTRA BESTUURDER: € 32,60 per huurperiode per bestuurder’. Dit is exclusief lokale belastingen en ter plaatse te betalen.

In de naam van het pakket

Als er in de naam van het pakket AD staat is de extra bestuurder inclusief. Het is een afkorting van het Engelse `Additional Driver`.

Wat is inclusief

Ter plaatse op te geven

De extra bestuurder wordt ter plaatse op het huurcontract bijgeschreven, ongeacht of het inclusief in het pakket is of dat je er ter plaatse voor betaalt. Dit is een vereiste voor de verzekering.

Heb je nog vragen over de extra bestuurder? Of wil je iets anders weten? Stel je vraag dan hieronder!

Susanne Pols-van Gelder

Reserveringsmanager

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Henry van Gestel

13 september 2015 | 12:14 pm | Reageer op Henry van Gestel

Hoe te handelen wanneer je kiest voor 1 bestuurder vanwege extra kosten en de bestuurder is op bepaalt moment niet bij machte de auto te besturen. Partner kan wel rijden. Dus in noodgeval.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

14 september 2015 | 9:16 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Beste Henry,
Hartelijk dank voor je reactie.
In een noodgeval mag er kortdurend iemand anders rijden, maar je dient je wel zo spoedig mogelijk bij een verhuurkantoor te melden om deze persoon alsnog te laten registreren. Meldt dit van te voren telefonisch bij de verhuurder.
Vaal scheelt een pakket waar reeds een extra bestuurder in zit helemaal niet zoveel met een pakket zonder extra bestuurder. Kijk hier dus goed naar en laat je indien nodig adviseren door onze huurauto specialisten: 023- 5699 696.
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Herman Hartmann

14 augustus 2017 | 10:14 am | Reageer op Herman Hartmann

Elke keer als ik een auto ophaal zegt men dat mijn vrouw, die de aanvullende bestuurder is, niet hoeft te tekenen of dat haar naam er niet op hoeft te staan. Uiterst irritant, en dan kunnen ze ook ineens geen Engels lezen. Bij Sunny Cars is veel goed geregeld, maar dit niet.

Wat moet ik doen, wanneer ik mijn auto ophaal. Moet ik het huurcontract laten aanpassen, kan ik de naam van mijn vrouw er zelf bij schrijven, moet zij een handtekening zetten.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

14 augustus 2017 | 10:41 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Herman,

De tweede bestuurder moet echt op het huurcontract gezet worden om goed verzekerd te zijn. Mocht je er ter plaatse niet uitkomen, bel ons dan even, dan lossen wij het voor je op.

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Marius van Malsen

7 januari 2018 | 10:21 am | Reageer op Marius van Malsen

Goedemorgen,

Vaak ontmoet je leuke mensen op vakantie, waar je soms ook dingen samen mee gaat doen. Dat kan ook een autotrp naar een bezienswaardigheid zijn, de meegaande "nieuwe kennissen" bieden dan soms als tegenprestatie aan "dat zij of één van hen wel wil rijden". Begrijp ik u goed dat dit niet kan/gedekt is ? Van te voren bijschrijven kan niet omdat we het bestaan van hen nog niet kennen.

Hebben jullie hier een oplossing voor ?

Mvg,
Marius van Malsen
075-6423883

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

8 januari 2018 | 10:00 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Marius,

Je hebt helemaal gelijk: op vakantie ontmoet je vaak leuke mensen! Niets leuker om dan ook met hen een roadtrip te maken. Echter klopt het inderdaad dat - mochten zij dan plaatsnemen achter het stuur - dit niet gedekt is. De enige optie zou zijn om terug te gaan naar de lokale partner, om daar een extra bestuurder aan te vragen en hem het huurcontract te laten ondertekenen. Maar hier betaal je dan ook uiteraard voor. Niet echt een handige oplossing, helaas. Misschien is het een optie om met eigen auto's richting de bezienswaardigheid te rijden?

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.