Is de extra bestuurder altijd inclusief?

Wij proberen altijd een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden bij je huurauto. Zorgeloze autohuur; dat is immers waar wij voor staan. Alles wat je nodig hebt, is vooraf geregeld. Maar een extra bestuurder, is die ook inbegrepen bij all-in autohuur? Nee, niet standaard. Niet iedereen wil daar immers gebruik van maken! Maar ‘niet standaard inbegrepen’. Wat bedoelen wij daar nu mee? Nou: soms is de extra bestuurder wél inbegrepen. Check daarom bij het maken van je reservering goed of de extra bestuurder inclusief is ja of nee. In deze blog geven we je vier punten waar je op kunt letten tijdens het reserveren van je huurauto.

Bij het selecteren van de huurauto

Wanneer je een huurauto selecteert staat er bij of het inclusief extra bestuurder is, zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding. Staat dit er niet bij? Dan is de extra bestuurder niet standaard inbegrepen bij deze huurauto.

Voorbeeld extra bestuurder

 

Een extra bestuurder, is die ook inbegrepen bij all-in autohuur? Nee, niet standaard!

In de huurvoorwaarden

Zodra je een huurauto hebt gekozen kun je de huurvoorwaarden bekijken. Door op ‘Bekijk huurvoorwaarden’ te klikken, is te lezen wat het kost om ter plaatse een extra bestuurder op het huurcontract te laten schrijven. Het kan dan bijvoorbeeld zo vermeld staan: “EXTRA BESTUURDER: 1. Overige extra bestuurders kosten € 4 per dag per bestuurder. Max. 2 extra bestuurders per contract.” In dit geval is er naast de hoofdbestuurder, dus één extra bestuurder inclusief. Wil er nog een derde of vierde persoon rijden? Dan betaal je daar ter plaatse € 4 p.p.p.d. (exclusief lokale belastingen) voor.

Als de extra bestuurder níet inclusief is staat het als volgt vermeld: “EXTRA BESTUURDER: € 32,60 per huurperiode per bestuurder.” Dit kunje ter plaatse regelen en betalen.

Het AD-pakket

Bij Sunny Cars bieden we verschillende servicepakketten aan. Een daarvan is het AD-pakket (afkorting van ‘Additional Driver’). Als je tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto onder servicepakketten ‘Extra bestuurder’ aanvinkt, krijg je vervolgens alleen maar auto’s te zien waarbij de extra bestuurder is inbegrepen. Je betaalt de extra bestuurder dan al vooraf, zo hoef je ter plaatse niets meer te voldoen! Wel dient de extra bestuurder ter plaatse nog zijn naam door te geven en zijn rijbewijs te tonen.

Extra bestuurder

Voorkom verwarring!

Soms komen klanten er bij aankomst pas achter dat de extra bestuurder niet inclusief is. Ze komen dan toch voor onverwachte kosten te staan en dat is dan best teleurstellend. Als je bia Sunny Cars reserveert is het immers niet de bedoeling dat je ter plaatse nog voor onverwachte extra kosten komt te staan! Controleer daarom tijdens het reserveren goed of – als je een extra bestuurder wenst – deze is inbegrepen of dat je op de hoogte bent van de kosten. Je kunt altijd je huurvoorwaarden erbij pakken om het te controleren!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Judy brusse

16 september 2018 | 11:33 am | Reageer op Judy brusse

Goede morgen,
Ik heb een vraag!(dit is de 3de x dat ik hem stel 🤔) is er een max. leeftijd in de 🆚 om een auto te besturen?/huren?
M.vr.gr. Judy

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Coppens

19 september 2018 | 9:07 pm | Reageer op Coppens

Beste,
Bij onze laatste huurauto in Spanje moesten we een extra bedrag bij betalen omdat de huurauto
geboekt was met mijn MasterCard en dat we die vergeten waren.
Mvg Bart

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Leontien Brondijk

24 september 2018 | 12:25 pm | Reageer op Leontien Brondijk

Hoi Bart,

De bijbetaling is waarschijnlijk de borg geweest die nog voldaan moest worden met de creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Gelukkig hebben jullie de auto wel meegekregen, want het komt regelmatig voor dat de auto niet wordt meegegeven zonder creditcard. Voor een volgende keer raad ik je aan om ter plaatse contact op te nemen met mijn collega's van de reserveringsafdeling.

Zonnige groet,

Leontien

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

bert

30 september 2018 | 11:04 am | Reageer op bert

hallo hoe moet ik een extra bestuurder regelen thuis of ter plaatse en moet ik de gegevensdoorgeven met dank bert

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

1 oktober 2018 | 12:44 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Bert,

In de huurvoorwaarden kun je lezen wat de kosten bedragen voor een eventuele extra bestuurder. Maar soms is de extra bestuurder al inbegrepen. Check even je voucher om te zien of de extra bestuurder al is inbegrepen. Zo niet? Lees dan even de huurvoorwaarden door. Dit kun je ter plaatse regelen!

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.