fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Is de katalysator ook verzekerd?

Deze week behandelen wij de vraag van: de heer De Bruin over wanneer de katalysator van de huurauto verzekerd is.

Is de katalysator ook verzekerd?

Wat is dat eigenlijk?
Goede vraag! De katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem, vlak naast de motor, onder de auto. Deze verwijdert de schadelijke en giftige gassen uit uitlaatgassen. Het antwoord op de vraag of de katalysator verzekerd is, is afhankelijk van hoe de schade ontstaan is.

Wat is wel verzekerd?
Gaat de katalysator kapot door slijtage of gebrek aan onderhoud dan zijn deze kosten voor de verhuurder.

Wat is niet verzekerd?Let op verkeersdrempels
Gaat de katalysator echter kapot doordat je bijvoorbeeld met een snelheid van 80 km per uur over een verkeersdrempel rijdt zijn de kosten voor eigen rekening.

Hoe doen we dat?
Na het inleveren van de auto wordt het eigen risico van de creditcard ingehouden. De schade expert bepaalt de oorzaak van de schade. In het eerste geval wordt het eigen risico door Sunny Cars aan je terugbetaald. In het tweede geval wordt er gekeken of de werkelijke schade hoger of lager dan het eigen risico is. Is deze lager dan wordt het verschil teruggestort.

Zelf een vraag?
Heb je een vraag, die nog niet in een van mijn blogs beantwoord wordt, die je hier graag beantwoord zou zien? Mail gerust! S.Pols@sunnycars.nl

 

 

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou