fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Italiaanse allure aan het Comomeer

Van alle Italiaanse meren spreekt het Comomeer wel het meest tot de verbeelding. Sinds jaar en dag heeft het een aantrekkingskracht op filmsterren, kunstenaars en andere beroemdheden. Daarnaast merk je maar al te goed dat je op de Zwitserse grens bent. Het is Italië, maar schoon en opgeruimd als Zwitserland. En net zo prijzig, waardoor het hele meer een luxe uitstraling heeft. comomeer-uitzicht-bloemen

Met een diepte van 410 meter is het ook nog het diepste meer van Europa. Het water is dan ook behoorlijk koud, maar helder en je kunt er goed zwemmen. Dat hier al eeuwenlang de rijken der aarde komen merk je aan de prachtige villa’s rondom het meer. Een daarvan is Villa del Balbianello met een prachtige tuin en dito uitzicht over het meer. De villa is vooral  bekend vanwege haar rol in diverse films, zoals A month by The Lake (1955), Star Wars Episode II (2002) en de James Bond-film Casino Royale (2006). De villa is te bezoeken, maar niet dagelijks open. Check de openingstijden voor je gaat.

Nog meer Comomeer

1. Lang weekend in Como

Het Comomeer is meestal een tussenstop op doorreis naar verdere Italiaanse bestemmingen. Met een vlucht op Milaan of Bergamo en een huurauto is het ook een leuke bestemming voor een lang weekend. Vanaf Milaan ben je in ongeveer een uurtje rijden in Como, en vanaf daar verken je de leukste plekken aan het Comomeer.  Informeer van te voren goed naar de ferry’s, want vaak kun je de auto meenemen op de boot en haal je nog meer uit je reis.  Leuke plaatsjes om te bezoeken zijn Menaggio, Varenna en Como zelf natuurlijk. Ook kun je hier goed wandelen, hiken en mountainbiken.

2. Bellagio, de Parel van het Comomeer

Bellagio wordt wel de Parel van het Comomeer genoemd. De ligging is mooi, precies op de punt waar de twee armen van het meer elkaar raken. Het is een vrij chique badplaats met mooie winkels en veel restaurants. Doe als de Italianen en huur een ligbed in een van de Lido’s. Je ligt er heerlijk aan het meer en vermaakt je prima met de badgasten die af en aan komen met de luxe privébootjes vanaf het meer. Goed opletten, want het wemelt hier van de filmsterren en andere VIP’s.

3. Villa Oleandro in Laglio

Ga vanuit Como ook even naar Laglio. Hier ligt de prachtige Villa Oleandro van George Clooney. Om geen last van pottenkijkers te hebben heeft hij ook maar meteen de omliggende huizen gekocht. Wil je toch een glimp van de villa zien, huur dan een bootje en vaar er langs. Met een beetje geluk is George zelf ook aan het varen en zie je hem alsnog.

 

Ingrid Hakkens

Reisjournalisten of -bloggers

Ingrid Hakkens is reisagent bij Toerkoop van Gerwen en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor must-see-plekje in Italië die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou